Gest șocant făcut de un vânător american. Cât a plătit că să poate ucide o capră aflată pe cale de dispariție!

Un vânător din statul american Texas a plătit 150.000 de dolari pentru a împușca un exemplar dintr-o specie rară de capre, aflate pe cale de dispariție.

Un vânător din statul american Texas a plătit 150.000 de dolari pentru a împușca un exemplar dintr-o specie rară de capre, aflată pe cale de dispariție.

Vânătorul texan Bryan Harlan a hotărât că dorește să își adauge în palmares un exemplar rar de ”markhor” animalul național al Pakistanului. Animalul este de fapt o capră cu coarnele spiralate, specie aflată pe cale de dispariție, conform Mediafax. Acesta a fost dispus să plătească suma de 150.000 de dolari pentru ca în timpul unei expediții în Himalaya, să poată împușca un exemplar.

Pentru un post de televiziune din Pakistan, vânătorul a declarat că animalul a fost o pradă ușoară și că este fericit pentru trofeul său, deși animalul face parte din categoria celor protejate. Totuși, autoritățile din Pakistan au admis o lege prin care dau voie vânătorilor să ucidă 12 exemplare de markhor pe sezon.

E de menționat și faptul că 80% dintre câștigurile aduse de pe urma vânatului sunt folosite pentru a ajuta locuitorii din zonele muntoase în care trăiesc aceste capre.

Ultimele știri