Antena Căutare

UNESCO: 29 de situri culturale și naturale adăugate pe lista Patrimoniul Mondial

Comisia competentă pentru adăugarea de noi situri culturale și naturale în Patrimoniul Mondial UNESCO, a adăugat înca 29 de locații. Lista UNESCO este compusă de 1.121 de situri "valoare universală remarcabilă".

Comisia competentă pentru adăugarea de noi situri culturale și naturale în Patrimoniul Mondial UNESCO, a adăugat înca 29 de locații. Lista UNESCO este compusă de 1.121 de situri "valoare universală remarcabilă".

Lista din 2019 include situri naturale, cum ar fi Parcul Național Vatnajökull din Islanda, situri culturale, cum ar fi orașul istoric Sheki din Azerbaijan și ruinele arheologice din orașul Liangzhu din sud-estul Chinei. Darși un singur sit mixt în acest an - Paraty și Ilha Grande din Brazilia , care combină elemente naturale și culturale.

Una dintre cele mai bizare adăugări este Observatorul Jodrell Bank, un sit din nord-vestul Angliei, care găzduiește cele mai importante telescoape de astronomie din lume. Cercetările observatorului din Anglia asupra radiațiilor cosmice, meteoriților dar și fenomenelor astrale sunt sursa cunoștințelor indivizilor asupra universului.

UNESCO: 29 de situri culturale și naturale adăugate pe lista Patrimoniul Mondial

Siturile înscrise trebuie să îndeplinească unul sau mai multe dintre cele 10 criterii, inclusiv "reprezentând o capodoperă a genului creativ uman" sau "o frumusețe naturală excepțională" sau „fiind un exemplu remarcabil al unei așezări umane tradiționale”.

Pentru a putea fi adăugate pe lista, țările trebuie să convingă comitetul că siturile vor fi îngrijite, protejate și sprijinite financiar.

Lista completă a siturilor aici

Accident mortal în Constanța. Un bărbat a fost călcat de trei mașini... Atacuri tribale in Papua Noua Guinee. Printre victime se află femei însărcinate și copii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x