Căutare Live

Uraganul Sandy si efectele sale devastatoare asupra climei

Atat uraganul Sandy, cat si furtunile puternice si ploile torentiale din Argentina sunt semne ale unor schimbari climatice care vor afecta intreaga planeta, avertizeaza expertii in meteorologie.

"Furtunile devastatoare din ultima vreme reprezinta semnalul de alarma al naturii. Impactul climatic este atat de mare, incat viitorul nu anunta vesti intocmai bune", a explicat biologul Adrian Fernandez, in cadrul unei conferinte care a avut loc in Lima, Peru. "Daca vom continua sa ignoram efectele schimbarilor climatice, s-ar putea ca pe viitor sa avem parte de o crestere alarmanta a temperaturii din intreaga lume, lucru ce va agrava iremediabil situatia actuala".

In Argentina, de pilda, ploile torentiale din aceasta saptamana au provocat haos la Buenos Aires, totul sfarsind cu pagube de milioane de dolari si moartea unei persoane care locuia la periferia orasului. Insa de departe cel mai grav fenomen este uraganul Sandy, care a atins deja coasta de est a Statelor Unite, provocand inundatii devastatoare. Uraganul a ucis in drumul sau 66 de persoane si a lasat milioane de americani fara curent electric, potrivit The Telegraph.

Luand in considerare aceste fenomene devastatoare, peste o suta de specialisti si oameni politici ai lumii au luat parte la o conferinta internationala, intitulata "Inter-climat 2012" si desfasurata in capitala statului Peru. Scopul acestei intrevederi a fost examinarea progreselor realizate in integrarea schimbarilor climatice si in sectoarele economice. "Situatia este mult mai grava decat va imaginati", avertizeaza Adrian Fernandez.

Foto: telegraph.co.uk

Uraganul Sandy, tragedie, dar si subiect de glume pentru americani... VIDEO! Feriti-va de melodia mortii! Zeci de oameni si-au luat viata dupa ce au auzit "hitul sinucigasilor"...
Parteneri
Ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. Ce este recomandat să eviți pentru a te menține sănătoasă
Cele mai recente studii au descoperit că zahărul este ingredientul alimentar care îți poate afecta sistemul imunitar. În Statele Unite ale Americii specialiștii au demarat mai multe cercetări încă de la apariția primului val de COVID-19.
Catine.ro
Ultimele știri