Antena Căutare

Vânzarea unui autoportret de Karl Lagerfeld a stabilit un record mondial în licitaţie

Un autoportret de Karl Lagerfeld, realizat în 2014 pentru un număr special al revistei Madame Figaro, a fost adjudecat, joi seară, pentru 17.980 de euro în cadrul unei vânzări la Toyes, "un record mondial pentru o operă grafică" a creatorului, potrivit comisarului licitaţiei.

Această pânză, de un metru, a fost pictată în guaşe de directorul artistic al Chanel cu ocazia unui "happening" organizat de Madame Figaro. Pentru numărul său special, revista a invitat şase figuri masculine ale scenei creative care să realizeze "un performance artistic" plecând de la o pânză albă, în cursul unui interviu filmat.

Tabloul "a fost adjudecat la 17.980 de euro (taxe de 24% incluse). Este un record mondial pentru o operă grafică de Karl Lagerfeld", a spus pentru AFP Léonard Pomez, comisarul casei Boisseau-Pomez care a organizat această vânzare.

"Până în prezent, toate desenele lui Karl Lagerfeld care se află pe piaţă au fost exclusiv desene de modă pentru Chanel şi s-au vândut în general în jurul sumelor de 1.500-2.000 de euro", a spus el.

Lucrarea a fost estimată la 8.000 de euro, datorită "formatului", pentru că este un autoportret, dar şi pentru că este o operă unică", a explicat el, precizând că un videoclip, vizibil pe YouTube, îl arată pe designer pe cale de a picta.

Cumpărătorul pânzei "este german, la fel ca Karl", afirmă Léonard Pomez. Vânzătorul este "un colaborator al lui Karl Lagerfeld, care a lucrat cu el în studioul foto".

Karl Lagerfeld, 85 de ani, omul care a revitalizat casa Chanel, creator de geniu, personaj enigmatic şi designer exigent, a murit la 19 februarie 2019.

Sursa : news.ro

Bebelușa care i-a lăsat muți pe medici. Ce avea fetița pe obraz, la naștere: „Există doar 35 de cazuri, în istorie!” - F... O studentă la Medicină câștigă 27.000 de lei pe lună printr-o metodă inedită. Fotografiile pe care bărbații dau bani gre...
Obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. Ce să faci în cazul în care ai început să uiți lucruri
Ai mai jos o listă cu obiceiuri care stimulează memoria și învățarea. În ultimii ani au...
Horoscopul zilei de 24 martie 2023. Taurii sunt sfătuiți să fie liberi. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 24 martie 2023 spune că Taurii sunt încurajați de către astre să se...
Parteneri
Ratatouille la cuptor. Rețetă franțuzească de ghiveci din legume
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x