Căutare Live

Vânzarea unui autoportret de Karl Lagerfeld a stabilit un record mondial în licitaţie

Un autoportret de Karl Lagerfeld, realizat în 2014 pentru un număr special al revistei Madame Figaro, a fost adjudecat, joi seară, pentru 17.980 de euro în cadrul unei vânzări la Toyes, "un record mondial pentru o operă grafică" a creatorului, potrivit comisarului licitaţiei.

Această pânză, de un metru, a fost pictată în guaşe de directorul artistic al Chanel cu ocazia unui "happening" organizat de Madame Figaro. Pentru numărul său special, revista a invitat şase figuri masculine ale scenei creative care să realizeze "un performance artistic" plecând de la o pânză albă, în cursul unui interviu filmat.

Tabloul "a fost adjudecat la 17.980 de euro (taxe de 24% incluse). Este un record mondial pentru o operă grafică de Karl Lagerfeld", a spus pentru AFP Léonard Pomez, comisarul casei Boisseau-Pomez care a organizat această vânzare.

"Până în prezent, toate desenele lui Karl Lagerfeld care se află pe piaţă au fost exclusiv desene de modă pentru Chanel şi s-au vândut în general în jurul sumelor de 1.500-2.000 de euro", a spus el.

Lucrarea a fost estimată la 8.000 de euro, datorită "formatului", pentru că este un autoportret, dar şi pentru că este o operă unică", a explicat el, precizând că un videoclip, vizibil pe YouTube, îl arată pe designer pe cale de a picta.

Cumpărătorul pânzei "este german, la fel ca Karl", afirmă Léonard Pomez. Vânzătorul este "un colaborator al lui Karl Lagerfeld, care a lucrat cu el în studioul foto".

Karl Lagerfeld, 85 de ani, omul care a revitalizat casa Chanel, creator de geniu, personaj enigmatic şi designer exigent, a murit la 19 februarie 2019.

Sursa : news.ro

MESAJE DE PAŞTE: Cele mai frumoase gânduri pentru urări și felicitări la prieteni, familie şi colegi, de Învierea Domnul... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri