Călătorie în istorie la malul mării. Vechea Cetate Tomis prinde viaţă prin poveştile şi descoperirile arheologilor care au făcut, din nou, săpături în adânc.
După ani de zile în care vestigiile au fost lăsate în paragină, lucrările la ridicarea unui bloc au scos la lumină ruine dintr-o construcţie a oraşului antic ce datează din secolul 5 înainte de Hristos. Proprietarul vrea acum să schimbe proiectul şi să transforme locul într-o atracţie turtistică.
Povestea a început în urmă cu aproape un an când ruine din vechea cetate Tomis au fost descoperite în timpul construcţiei unui bloc din Constanţa. Muncitorii l-au anunţat pe proprietarul terenului, care a decis sistarea lucrărilor. De acolo a început misiunea a doi arheologi, care, după un efort considerabil, au scos la lumină file din istoria antică elenistică şi romană.
Descoperirile se întind pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi de teren şi săpături manuale în 1850 de metri cubi de pământ. Ziduri, fântâni, statuete şi vase întregi sau în stare fragmentară au fost scoase la lumină ca oglindă a vieţii în Tomisul antic.
Proprietarul a decis acum să schimbe întreg proiectul imobiliar. Situl arheologic va fi protejat în cadrul unei galerii pe care turiştii o vor putea vizita.
NASA, anunț îngrijorător: Un asteroid imens, cu ”potenţial periculos”, se apropie de Pământ... Prima centrală nucleară plutitoare a Rusiei a ajuns la destinaţie...