Antena Căutare

Vesti bune: Sfarsitul lumii va veni abia in anul 4000!

Mai multe calendare mayase, descoperite in Guatemala si Mexic, indica faptul ca ultimele evenimente lumesti vor avea loc in jurul anului 4000, contrazicand astfel venirea apocalipsei in 2012, conform unui istoric mexican.

"Pentru mayasi nu exista sfarsitul lumii. Ei aveau un sistem de numarare infinit al anilor. Datele evocate sunt la mii de ani departare de noi, asa ca putem sa dormim linistiti", ne asigura Erik Velasquez, expert in descifrarea textelor Maya.

Istoricii au mai precizat ca inscriptiile, gravate in pietre in forma de stele, indica faptul ca anul 2012 nu reprezinta sfarsitul umanitatii, ci incheierea erei actuale in calendarul maya. Astfel, aceasta data marcheaza sfarsitul unui ciclu si inceperea unei a 14-a perioade a calendarului.

Erik Velasquez a mai precizat ca o astfel de stea, descoperita in Palenque, Mexico, ar indica o data si mai departata: 4.772, anul in care s-ar comemora un conducator din acest oras.

Civilizatia maya a aparut la sfarsitul mileniului III inaintea erei noastre, dezvoltandu-se din Mexic, pana in Honduras. Populatia si-a atins apogeul intre secolele VI si IX, incepand sa dispara in timpul cuceririi spaniole, din secolul al XVI-lea.

Click aici pentru a afla si alte teorii despre sfarsitul lumii!

Foto: guatezona.org

Un mormant vechi de 1.000 de ani cu 80 de schelete a fost descoperit in Peru... "Calea ferata a mortii", construita de Stalin pentru a-i pedepsi pe prizonierii politici...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x