Antena Căutare

Vezi cele 7 MINUNI ale naturii lumii!

Lista celor sapte minuni naturale ale lumii a fost anuntata, aseara, de fundatia care a organizat un sondaj pe internet la scara mondiala, pentru desemnarea lor. Pe lista inca provizorie nu figureaza niciun monument natural din Europa sau America de Nord.

Lista, alcatuita in ordine alfabetica, este deschisa de padurea virgina din bazinul marelui fluviu Amazon, din America de Sud. Padurea, cu o suprafata de aproape 800.000 de kilometri, adaposteste cel mai mare numar de specii de pasari din lume.

Golful Halong din Vietnam este un adevarat labirint de pesteri si insulite, formate in cursul catorva zeci de milioane de ani. Zona, foarte apreciata de turisti, adaposteste o mare bogatie de specii de plante si animale.

Dupa Amazon, marea cascada Iguazu este cea de-a doua minune naturala din America de Sud. Cascada de la granita dintre Brazilia si Argentina impresioneaza orice vizitator prin spectacolul maselor de apa in continua agitatie.

Insula Jeju din Coreea de Sud si-a dobandit locul pe lista minunilor naturale datorita formatiunilor vulcanice specifice care au inscris-o si in Patrimoniul Mondial al UNESCO. Insula este si o rezervatie naturala cu o mare varietate de specii.

Arhipelagul Komodo din Indonezia, format tot in urma activitatii vulcanice, este cunoscut mai ales datorita speciilor de reptile unice in lume care traiesc aici. Insulele sunt, insa, apreciate si de amatorii de inot subacvatic, pentru peisajul lor submarin.

Raul subteran Puerto Princesa este una din cele mai importante rezervatii biologice din Filipine. Raul masoara peste 8 kilometri si este considerat cel mai lung curs de apa subteran navigabil din lume.

Ultima dintre minunile naturale ale lumii, tot in ordine alfabetica, este Muntele Table din apropiere de Cape Town, in Africa de Sud. Muntele este celebru mai ales pentru uriasul platou de pe culmea sa, foarte popular in randul amatorilor de sporturi extreme.

Cele sapte minuni au fost desemnate printr-un vot mondial pe internet incheiat la ora 11 si 11 minute, in ziua de 11 noiembrie. Organizatorii intentioneaza sa aleaga, acum, in acelasi fel, sapte "orase-minune" de pe glob.

FOTO! Top 5 nunti de cosmar!... FOTO! UK: O mireasa a starnit controverse cu un voal neobisnuit...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x