Antena Căutare

VIDEO! Biserica din bete de chibrit - cel mai mic lacas de cult din lume

Patru milioane si jumatate de bete de chibrit l-au ajutat pe un artist bulgar sa intre in Cartea Recordurilor. Barbatul a reusit sa realizeze copia in miniatura a unei manastiri faimoase din Bulgaria. Spectaculoasa opera i-a impresionat si pe mai marii Bisericii Ortodoxe Bulgare, care au ridicat-o la rang de manastire.

Aceasta este copia din bete de chibrit a manastirii Rila din Bulgaria. Iar Plamen Ignatov, cel care a construit-o, nu isi poate ascunde mandria, opera lui fiind admirata zilnic de multi vizitatori.

Orice detaliu a contat pentru Plamen. A facut tot posibilul ca manastirea lui sa semene leit cu originalul. A pictat chiar si chipul Mantuitorului Iisus in curtea bisericutei.

In plus, mai are un motiv de mandrie. Opera lui nu este doar o simpla manastire in miniature, ci si cel mai mic lacas de cult din lume. Biserica Ortodoxa din Bulgaria a sfintit-o in 2008, asa ca aici pot fi oficiate casatorii si botezuri.

Biserica din bete de chibrit este expusa la Muzeul de Arheologie din Sofia si atrage orice privire.

VIDEO! Cutremurator: Experiente traite DINCOLO de viata!... FOTO! "Pictura de gheata" - o creatie nemaivazuta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x