Antena Căutare

VIDEO! ”Ce e asta?” Unii s-au speriat că ar fi un OZN. Un clip cu o meduză a reușit să stârnească uriașe controverse

O meduză care seamănă foarte mult cu un OZN a fost filmată recent de o echipă de biologi marini de la U.S. National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), informează Huffington Post.

O meduză care seamănă foarte mult cu un OZN a fost filmată recent de o echipă de biologi marini de la U.S. National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), informează Huffington Post.

Deşi aceste meduze sunt filmate şi fotografiate extrem de rar, specia - ale cărei exemplare trăiesc la adâncimi foarte mari - este deja cunoscută, iar denumirea ei ştiinţifică este Rhopalonematid trachymedusa.

Filmarea a fost realizată săptămâna trecută de cercetătorii aflaţi la bordul Okeanos Explorer, un rover submarin administrat de NOAA, în timpul unei misiuni de explorare a Sanctuarului Naţional Marin din teritoriul insular Samoa Americană.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, meduzele din această specie au două seturi de tentacule - un set care le propulsează în sus şi un set care le ajută să se scufunde.

Motivul aflat în spatele acestei particularităţi anatomice nu este deocamdată cunoscut.

Sanctuarul Naţional Marin din teritoriul insular Samoa Americană acoperă o suprafaţă de 35.175 de kilometri pătraţi, în care se află numeroase recife coraliene la mică distanţă faţă de ţărm şi întinderi uriaşe de apă, în largul arhipelagului samoan din Pacificul de Sud.

Misiunea biologilor marini americani va continua până la sfârşitul lunii aprilie.

Bărbatul, eroul Mărțisorului! În zona Moldovei, tradiţia spune că domnii sunt cei care primesc mărţişoare. Explicația e ... Primești cinci milioane de dolari dacă găsești răspunsul la o întrebare! Ce trebuie să faci ca să ajungi bogat peste noa...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x