Antena Căutare

VIDEO! Descoperire senzationala in Mexic: 13 schelete cu cranii alungite tip "Alien"

O echipa de arheologi a descoperit in orasul Onavas din Mexic mai multe cranii ciudate, care seamana foarte mult cu imaginea extraterestrului din celebra serie de filme ''Alien''. Vechi de aproximativ 1.000 de ani, craniile sunt dovada practicarii unui obicei bizar pe aceste meleaguri: capetele copiilor erau deformate intentionat, prin legarea lor de niste suporturi de lemn.

Exista o anumita forma a craniului pentru fiecare clasa sociala. “Acest ritual servea pentru diferentierea claselor sociale”, explica arheologul Cristina Garcia Moreno. Aceasta practica era deseori intalnita la populatiile din America Centrala, scrie Daily Mail.

In cimitirul descoperit acum de arheologi au fost ingropati 25 de oameni, dintre care 13 au craniul deformat si 5 au, de asemenea, dantura modificata si mutilata. Craniile care aveau si dantura mutilata apartineau unor tineri care aveau peste 12 ani, dovada ca aceasta practica era un ritual de trecere in adolescenta.

Scheletele dateaza din jurul anului 943 d.Hr. si faptul ca apartin unor adolescenti le sugereaza arheologilor ca acestia au murit tocmai din cauza deformarii craniene: forma nefireasca a craniului ducea la acumularea unei presiuni uriase in creier. Potrivit specialsitilor, deformarea capului incepea la varsta de numai o luna si dura timp de sase luni, pentru ca in aceasta perioada craniul bebelusului este mai usor de modificat. Efectele se mentineau intreaga viata, insa de multe ori, cei supusi acestor practici nu depaseau perioada adolescentei.

Citeste si Jurnalul!

Intamplare INCREDIBILA in Montreal! Un copil e luat pe sus de un vultur... NASA cheltuieste 11,2 milioane $ pentru a vindeca astronautii de insomnie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x