Antena Căutare

VIDEO! In intreaga lume, albinele sunt pe cale de disparitie

Dispar albinele, iar lipsa mierii va fi cea mai mica problema. Foametea e marea amenintare! Peste 70 la suta din productia mondiala de alimente e asigurata de polenizare. Specialistii straini vorbesc chiar despre o "criza de albine" in tarile occidentale.

Cand albinele ar disparea, omenirea ar mai trai pe pamant doar patru ani, a spus Albert Einstein. Un scenariu apocaliptic. Insa, trebuie sa stiti ca doar anul trecut, in marile tari, numarul familiilor de albine s-a injumatatit.

Pesticidele omoara insectele. Specialistii spun ca le distrug sistemul nervos. In plus, tot mai multi paraziti au lasat stupinele goale in ultimii ani. Fenomenul e intalnit mai ales in tarile intens industrializate. De exemplu, anul trecut Banca agricola americana a declarat ca numarul coloniilor de albine care nu supravietuiesc in SUA de la an la an a ajuns la 35%.

Polenizarea asigura peste 76% din productia mondiala de produse alimentare si peste 84% din speciile de plante.

Cu toate acestea, autoritatile romane nu sunt in alerta. In tara noastra exista multe terenuri neexploatate, asa ca albinele resimt mai putin poluarea.

Anul trecut in Romania s-au produs peste 20.000 de tone de miere de albine, dintre care mai bine de jumatate din a fost exportata. In tara noastra, un kilogram de miere trudita de albinele noastre costa in jur de 20 de lei.


Foto: honeybee.matatelinga.net

Viata in salbaticie: Un rinocer fuge din calea unei camile furioase... FOTO! Cele mai frumoase sculpturi in nisip...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x