Căutare Live

VIDEO! O inregistrare cu explozia navetei Challenger, difuzata dupa 26 de ani

O inregistrare video cu explozia navetei navetei spatiale americane Challenger, din ianuarie 1986, a fost prezentata in premiera de site-ul Huffington Post. Filmul a fost realizat de un amator, dintr-o zona rezervata spectatorilor la Kennedy Space Center.

Jeffrey Ault, venise in vizita din sudul Californiei pentru a urmari lansarea de la Kennedy Space Center impreuna cu parintii sai, Bernice si Robert, si cu prietenul sau, Bill Graber. Tanarul a filmat lansarea si explozia rachetei cu o camera Chinon Super 8, in timp ce Graber a facut poze.

In timpul scolii, Ault a construit o replica in miniatura a rachetei Saturn V, pentru un proiect la ora de stiinta. Tanarul a scris de mai multe ori oficialilor NASA, cerandu-le date din timpul testelor efectuate in cadrul programului spatial, adunand informatiile intr-un dosar pe care il are si astazi.

In timp ce vizita Florida, in ianuarie 1986, tanarul a fost invitat sa participe la lansarea navetei Challenger.

Pe 28 ianurie 1986, naveta spatiala Challenger a explodat in aer, la doar 73 de secunde de la lansare, toti cei sapte astronauti aflati la bordul navetei pierzandu-si viata. Catastrofa a dus la suspendarea programului spatial american timp de aproape trei ani.


foto: wikipedia.org

Top 10 intamplari incredibile cu hoti... amabili! [partea II]... "Startram", trenul spatial care va transporta anual patru milioane de oameni in spatiu in 2032...
Parteneri
Tort Mozaic. Tort tablă de șah, spectaculos și delicios
Se apropie un eveniment în familie și vrei să-i surprinzi pe cei dragi cu un tort delicios și spectaculos? Îți oferim o rețetă de tort Mozaic cu aspect de tablă de șah, care îi va cuceri pe toți invitații.
Catine.ro
Ultimele știri