Antena Căutare

VIDEO - Pădurea aceasta respiră! Fenomenul a înspăimântat specialiștii, dar explicația a dus la o descoperire bombă!

Pădurea din Quebec, Canada care pare că respiră i-a lăsat fără cuvinte până şi pe oamenii de ştiinţă.

Pădurea din Quebec, Canada care pare că respiră i-a lăsat fără cuvinte până şi pe oamenii de ştiinţă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Explicaţia pentru pădurea care respiră

Pentru ca acest fenomen straniu să se petreacă, este nevoie ca solul să fie suficient de afânat, iar apa să nu lipsească.

Sistemul rădăcinos se ridică de sub pământ, mişcând solul, atunci când copacii sunt mişcaţi de vânt. Astfel se creează senzaţia de “respiraţie”.

“În timpul unui eveniment cu ploaie şi vânt, pământul devine saturat şi coeziunea lui cu rădăcinile este slăbită în timp ce vântul bate în coroana copacului.” a declarat Mark Vanderwouw, expert în floră.

Chiar daca fenomenul a fascinat Internetul, padurea care respiră din materialul de mai jos nu este un caz singular şi nici atât de rar pe cât ne-am aştepta. Defrişările pot accentua fenomenul şi pot duce şi la piederea copacilor ce încă nu au fost tăiaţi.

(Sursa: cespun.eu)

Controversă virală. Matematică i-a zăpăcit pe părinţii elevilor de clasa a IV-a. Tu știi cât face 2+2×2-2×2=?... Cel mai ciudat show de televiziune lansează o provocare: „Devii vegetarian sau îți mănânci animalul de companie”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x