Antena Căutare

VIDEO! Soarele s-a trezit la viata. Vezi ce ne astepta peste 2-3 ani!

Exploziile din ultimele zile arata ca Soarele s-a trezit la viata. Astronomii spun ca numarul "furtunilor spatiale" trimise spre Terra va creste si va ajunge la apogeu in 2013.



Uluitorul fenomen s-a creat atunci cand campul magentic al Terrei a fost izbit de particulele solare. Unda de soc a pornit spre Pamant in urma unor uriase explozii care au avut loc pe astru. Valul de radiatii si caldura a strabatut spatiul cu o viteza incredibila, de 1,6 milioane de kilometri pe ora. Adica 400 de kilometri pe secunda.

Vom avea doar spectacole de lumini pentru ca exploziile nu au fost foarte puternice. Cele mai puternice ar putea avea loc peste 2-3 ani.

Aceste explozii au loc regulat si uneori, ajung suficient de puternice incat sa afecteze comunicatiile, comunicatiile prin voce sau chiar mai rau, sa perturbe procese cum ar fi incarcarea unor carduri de credit.

Si nu numai. Specialistii spun ca furtunile spatiale pot afecta satelitii, avioanele si pot crea uriase pene de curent. Una dintre cele mai puternice furtuni solare a avut loc in urma cu 150 de ani. Atunci, retelele telegrafice au picat, stalpii au luat foc, iar aurora boreala a fost atat de puternica, incat oamenii puteau citi la lumina ei.

Don Ward - cel mai cunoscut slefuitor de pantofi din New York... Miliardarii americani promit sa isi doneze jumatate din averi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x