Antena Căutare

VIDEO! "Somnoroase pasarele", pe ritmuri rock. Vezi ce trupe au mai preluat versurile lui Eminescu!

La inceputul anilor '60, genul rock a ajuns si in Romania. Trupe precum Phoenix, Mondial, Sideral sau Semnal M se inspirau din muzica de peste hotare, preluand ritmul, acordurile si, uneori, versurile. Pe langa acestea, trupele se foloseau si de folclor sau literatura, pentru a compune cele mai frumoase melodii. Versurile lui Mihai Eminescu se numara printre acestea.

Ti-ai fi imaginat vreodata poezia "Somnoroase pasarele" interpretate in ritm de rock? Desi operele lui Mihai Eminescu deveneau, mai intotdeauna, romante sau valsuri, acestea au fost preluate si in cultura pop sau rock.

Formatia Sideral a preluat la mijlocul anilor '70 faimoasa poezie "Somnoroase pasarele" si a transformat-o intr-o melodie rock, interpretata de nenumarate ori pe scenele Cenaclului Flacara.

In 1974, trupa Romanticii au folosit versurile poeziei "Craiasa din povesti" pentru a compune o frumoasa balada pe muzica lui Doru Tufis.

Formatia timisoreana Pro Musica, in frunte cu Ilie Stepan, a transformat, la mijlocul anilor '70, poezia "Si daca", intr-o frumoasa piesa rock.

"Glossa" a fost folosita, de asemenea, ca sursa de inspiratie pentru trupa timisoreana.

FOTO: dipity.com

Citeste si.... Mihai Eminescu, geniu al culturii romane, o figura tragica in istoria noastra

A fost Mihai Eminescu omorat cu o caramida?

S-a intamplat pe 15 iunie!

Barca speciala pentru prepararea gratarului, ideala pentru aventurierii gurmanzi... Cascadorie ULUITOARE! A reusit sa traverseze Cascada Niagara pe o franghie!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x