Antena Căutare

VIDEO! Spectacol in Univers: O stea a fost inghitita de o gaura neagra

Astronomii au fost martorii unui eveniment cosmic spectaculos, o stea fiind inghitita de o gaura neagra, fenomen care se produce o data la o suta de milioane de ani.



Cele mai multe galaxii au in centru gauri negre supermasive, cu masa de milioane sau chiar miliarde de ori mai mare decat cea a stelelor, oamenii de stiinta fiind alertati de fenomenul observat inca din luna martie, dupa ce Swift, un telescopul NASA a detectat explozii de raze X in spatiu.

Cercetatorii de la Universitatea Pennsylvania si Centrul Harvard-Smithsonian cred ca exploziile ar putea fi ramasitele unei stele sfasiata cand s-a apropiat prea mult de gaura neagra.

Dr. David Burrows, de la Universitatea Pennsylvania, care controleaza telescopul Swift, a declarat ca analiza chimica a luminii puternice arata ca aceasta vine de la un material atras in gaura neagra, cu dimensiunile egale cu cele ale unui milion de stele.

"In mod incredibil, sursa inca mai produce raze X si va ramane suficient de stralucitoare pentru ca satelitul Swift sa o observe si anul viitor. Este ceva nemaivazut!", a declarat Burrows.



Citeste si Jurnalul

10 lucruri inedite pe care nu le stiai despre Steve Jobs... VIDEO! Vezi cum au dat cu coasa britanicii la Festivalul International de Cosit din Harghita...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x