Antena Căutare

VIDEO! Un batran s-a ridicat din scaunul cu rotile, dupa ce a ascultat muzica preferata

In tineretile sale canta si dansa pe muzica anilor ’40 si ’50. Insa dupa 10 ani de locuit intr-un azil de batrani, Henry a devenit deprimat si total neinteresat de lucrurile care se petreceau in jurul lui. Dar toate acestea s-au schimbat, dupa ce acesta si-a ascultat muzica preferata.

Fiica batranului, Cherry, si-l aminteste pe tatal ei dansand asemenea lui Gene Kelly, in filmul "Cantand in ploaie", indiferent de locul in care se afla (pe strada, la semafor, in casa). Acum, spune ea, barbatul nu este altceva decat o umbra a ceea ce a fost in tinerete.

Insa atunci cand Harry a primit un iPod cu muzica sa preferata, din noul documentar "Alive Inside", ceva incredibil s-a intamplat. "S-a luminat imediat", a povestit Oliver Sacks, un neurolog care a explorat beneficiile pe care pe care muzica le are asupra batranilor.

"Fata sa a devenit brusc expresiva, ochii i s-au deschis larg, iar el a inceput sa cante, fiind animat de muzica", a mai spus Oliver Sacks. Clipul cu batranul Henry, care va aparea in documentar, a strans mai bine de un million de vizualizari pe YouTube.

Filmuletul il arata pe Henry inainte sa asculte muzica, trist in scaunul lui cu rotile, tinandu-si capul in maini. Dupa ce a ascultat, insa, muzica de pe iPod, barbatul a inceput rapid sa raspunda la stimuli din jur si sa fie mult mai energic. Intrebat ce parere are despre muzica, el a spus: "Sunt nebun dupa ea".



Sursa / Foto: Daily Mail

Germania: Un bunic si-a uitat nepoata in portbagaj si a mers sa se plimbe... Cea mai batrana femeie din Scotia a murit la varsta de 110 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x