Antena Căutare

VIDEO! Un roman din SUA, arestat pentru ca a facut tuica in spatele casei

Traditiile romanesti mostenite din mosi stramosi devin fapte penale in Statele Unite. E si cazul banalului obicei de la noi de a face tuica in curte. Pentru asta, un roman stabilit peste Ocean a ajuns la inchisoare si a trebuit sa plateasca o amenda cat pretul unei vacante lungi si exotice.

Mai pe romaneste, e vorba despre traditionala tuica. Si cine putea sa fabrice aceasta bautura spirtoasa in curtea casei din statul american Georgia decat un roman.

Vasile Cosma, un roman gospodar de 63 de ani, s-a apucat intr-o zi sa-si faca tuica, ca orice om care se respecta. Numai ca producerea de bauturi spirtoase in casa e ilegala. Si in Romania si in Statele Unite. Exista o mare diferenta insa. Peste ocean ajungi direct la inchisoare.

Vecinii au fost cei care au intrat la banuieli, o data din cauza fumului si apoi a mirosului pregnant si necunoscut pentru ei, probabil. Investigatorii au venit la aceasta casa sambata dimineata, dupa ce vecinii au alertat autoritatile despre un posibil incendiu in spatele casei. Fortele de ordine sosite la interventie au gasit insa, in loc de flacari, 150 de litri de tuica proaspat distilata.

Iar pe Vasile l-au dus direct la sectie. Barbatul a fost eliberat in aceeasi zi, insa nu inainte de a plati o amenda usturatoare: 5700 de dolari. El le-a spus ulterior vecinilor ca in Romania e un obicei sa faci tuica pentru consumul propriu.

Nu stim daca i-a convins sa nu il mai reclame, dar e foarte posibil sa ii cinsteasca cu cate un paharel. Vasile s-a mutat in Statele Unite in urma cu cinci ani si lucreaza ca tamplar.

VIDEO! Lituania: Un buncar nuclear a fost transformat in muzeu... VIDEO! Un catel din SUA adora sa se plimbe cu bicicleta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x