Antena Căutare

VIDEO! CRBL, Minculescu şi Puya au cântat piese pe versuri de Eminescu

Angela Moldovan, Ilie Stepan, Cristi Minculescu, CRBL sau Puya au interpretat melodii pe versurile poetului nepereche

Angela Moldovan, Ilie Stepan, Crisit Minculescu sau Puya au interpretat melodii pe versurile poetului nepereche

Nimic neobişnuit în faptul că operele lui Mihai Eminescu au reprezentat o permanentă sursă de inspiraţie pentru compozitori de-a lungul timpului.

Încă de la sfârşitul anilor 1800, melomanii au început să pună versurile celui mai important poet al României pe diverse partituri, deschizătorul de drumuri fiind un compozitor cu nume de politician, Ionel Brătianu. De-a lungul timpului, tot mai mulţi creatori de muzică s-au folosit de inspiraţia lui Eminescu, iar printre cei care au interpretat astfel de melodii s-au numărat voci uriaşe ale muzicii culte.

Ineditul vine din faptul că Eminescu a oferit versuri nu doar pentru compozitorii de muzică clasică ci şi pentru trupe sau cântăreţi de rock, pop sau ...hip hop.

Cristi Minculescu, fostul solist al trupei Iris, CRBL sau Puya au interpretat piese ale căror versuri au fost scrise de poetul nepereche al românilor.

Aceasta este cea mai bună metoda de COPIAT la examene!... Îţi vine să crezi că încă mai există oameni ca ei? Sunt căsătoriţi, dar îşi dau întâlniri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x