VIDEO VIRAL. Un URANGUTAN, surprins fumând o ţigară. Imaginile care fac înconjurul lumii!

Un urangutan în vârstă de 22 de ani a fost filmat în timp ce trăgea din ţigara aprinsă aruncată în direcţia sa de un vizitator, într-o grădină zoologică din Indonezia, informează AFP.

Un urangutan în vârstă de 22 de ani a fost filmat în timp ce trăgea din ţigara aprinsă aruncată în direcţia sa de un vizitator, într-o grădină zoologică din Indonezia, informează AFP.

Imaginile cu Ozon, numele maimuţei fumătoare de la grădina zoologică din Bandung, la aproximativ 150 de kilometri sud-est de capitala ţării, Jakarta, au devenit în scurt timp virale pe internet.

Deşi este interzisă aruncarea ţigărilor sau a alimentelor în direcţia animalelor, regulile sunt, de cele mai multe ori, ignorate de vizitatori.

''Există un panou care semnalează interdicţia la adresa vizitatorilor de a arunca alimente sau ţigări către animale'', a declarat miercuri un purtător de cuvânt al grădinii zoologice, exprimându-şi regretul pentru acest incident.

Parcul are gardieni a căror sarcină este să supravegheze animale, dar cel care trebuia să monitorizeze urangutanul a lipsit, cel mai probabil, pentru a merge la toaletă, a explicat purtătorul de cuvânt Sulhan, care poartă un singur nume, ca mulţi dintre indonezieni.

Activiştii pentru drepturile animalelor au condamnat gestul vizitatorului care i-a dat ţigara maimuţei, precizând că incidentul scoate în evidenţă gestionarea precară a grădinilor zoologice din arhipelag.

Nu este primul filmuleţ cu un urangutan filmat în timp ce fumează în Indonezia, ţară în care nivelul de protecţie a animalelor este foarte scăzut, iar locuitorii sunt printre cei mai înrăiţi fumători din lume.

În 2012, o maimuţă de la o altă grădină zoologică a devenit dependentă de nicotină şi a trebuit să treacă printr-un sevraj brutal.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri