Căutare Live

VINERI, 13. Zi cu ghinion sau superstitie: Cele mai cunoscute tragedii

Vineri, 13. O zi ce este perceputa drept cea mai ghinionista dintre toate, deoarece reuneste doua superstitii: numarul 13 si ziua de vineri

Multi superstitiosi considera ca ziua este una destinata tragediilor. Traditia a plecat din timpul Cavalerilor Templieri, atunci cand vineri, 13 octombrie 1307, regele Filip a arestat majoritatea membrilor Ordinului si, dupa ce le-a obtinut marturisirile prin tortura, i-a ars pe rug.

Iata cele mai cunoscute evenimente nefericite ce au avut loc, de-a lungul timpului:

-Vineri, 13 ianuarie 1939, a pornit cel mai mare incendiu de vegetatie din Australia, care a ucis 71 de persoane.
- Vineri, 13 mai 1964 a avut loc una din cele mai cunoscute crime din istoria SUA – Kitty Genovese a fost violata si ucisa in plina strada sub ochii a 12 oameni care nu au ajutat-o. Lipsa de reactie a oamenilor a fost numita “sindromul Genovese” sau "efectul de spectator"
-Vineri, 13 octombire 1972 s-a prabusit in muntii Anzi zborul 571. Cei 16 supravietuitori au fost salvati doua luni mai tarziu, dupa ce au fost nevoiti sa se hraneasca in cadavrele calatorilor morti.
- Vineri, 13 septembrie 1996 a murit rapperul Tupac Shakur.
- Vineri, 13 ianuarie 2012 s-a scufundat vasul de croaziera Costa Concordia, incident in care au murit 32 de persoane.
-Vineri 13 aprilie 2012 in Italia a avut loc un cutremur, iar in SUA, o tornada a lovit statul Oklahoma.

Cea mai lunga perioada care poate trece fara o zi de "Vineri, 13" este de 14 luni.

Horoscopul financiar si profesional, cu Anca Martin: "Berbecii si Pestii au parte de beneficii"... Cu nasul bont si cu ochi de batran: Cel mai urat peste din lume...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri