Căutare Live

Vioara de pe "Titanic" s-a intors acasa!

Instrumentul muzical la care Wallace Hartley a cantat in timp ce nava se scufunda a fost cedat, pentru o zi, autoritatilor din Dewsbury Town

Rivalizand cu celebrele creatii ale lui Stradivarius, cel putin la capitolul notorietate, vioara care s-a auzit ultima oara pe celebrul “Titanic” s-a intors, temporar, in orasul in care s-a nascut si a locuit proprietarul sau, Wallace Hartley. La inceputul acestei saptamani, autoritatile din Dewsbury Town au expus vioara care a fost descoperita abia in anul 2006. Curios este ca instrumentul s-a pastrat in bune conditii, in vreme ce proprietarul sau a fost una dintre victimele legendarului accident. Vioara confectionata in Germania ii fusese daruita lui Hartley de catre logodnica sa, Maria, iar supravietuitorii au povestit ca seful orchestrei de pe “Titanic” a cantat pana cand vaporul s-a scufundat.

Timp de 24 de ore instrumentul muzical si valiza in care era pastrata de Hartley au fost expuse la primaria din Dewsbury, urmand ca la finele acestei saptamani sa fie scoase la licitatie de Casa Henry Aldridge & Son, celebra pentru faptul ca este detinatoarea celor mai multe dintre obiectele descoperite pe "Titanic".

Ce ceață deasă, vai, ce deasă ceată... Capodopera uitată a lui Eugen Jebeleanu... Exercițiul care a înnebunit internetul! Ultima ecuație este pentru genii! Jocul este pierdut în proporție de 90%...
Parteneri
De ce mint oamenii. 4 motive explicate de psihologi
Se spune că minciuna are picioare scurte, iar acest lucru nu poate fi departe de adevăr. Există nenumărate motive pentru care multe persoane aleg să omită adevărul. Experții au încercat să afle de ce mint oamenii și să claseze principalele motive astfel încât să ne fie mai ușor să ne dăm seama de intențiile persoanei cu care purtăm o discuție.
Catine.ro
Ultimele știri