Antena Căutare

Vioara Stradivarius, vanduta cu 11 milioane de euro

Un Stradivarius a fost vandut luni cu peste 11 milioane de euro in cadrul unei licitatii la Londra in beneficiul victimelor seismului devastator din Japonia, informeaza AFP.

Pretul obtinut reprezinta de patru ori mai mult decat precedentul record pentru un Stradivarius. Un cumparator anonim a achizitionat pretioasa vioara de la casa de licitatii specializata in instrumente muzicale Tarisio.

Vioara, construita in anul 1721, este denumita "Lady Blunt", dupa numele unuia dintre proprietari - Lady Anne Blunt, nepoata poetului Byron. Vioara este aproape in aceeasi stare ca atunci cand a iesit din mainile constructorului, celebrul Antonio Stradivari, nascut in 1644 la Cremona (Italia), a precizat specialistul W.E. Hill.

Instrumentul muzical a fost achizitionat in 2008 de Fundatia japoneza pentru muzica; aceasta a decis sa o revanda in beneficiul victimelor cutremurului din Japonia. Fundatia detine 21 de instrumente cu coarde, care sunt imprumutate celor mai renumiti muzicieni din lumea intreaga.

Circa 600 de viori iesite din atelierul lui Antonio Stradivari se afla inca in circulatie.

Cutremurul de pamant, urmat de un val seismic tsunami, la 11 martie, a provocat moartea si disparitia a 26.000 de persoane si a distrus sate si orase intregi pe coasta de nord-est a Japoniei, reaminteste AFP.

Citeste si Jurnalul!

Foto: flickr.com

Google celebreaza solstitiul de vara printr-un logo special... VIDEO! Un tanc sovietic roz, principala atractie din Praga...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x