Antena Căutare

VIRAL. Problema de matematică pentru copiii de clasa a V-a care îi lasă pe toţi fără răspuns. Tu reuşeşti să o rezolvi?

O problemă de matematică pentru elevii clasei a V-a a devenit virală printre internauţi, care vorbesc despre absurditatea acesteia. 

O problemă de matematică pentru elevii clasei a V-a a devenit virală printre internauţi, care vorbesc despre absurditatea acesteia.

Problema sună în felul următor: „Dacă o navă are la bord 26 de oi şi 10 capre, ce vârstă are căpitanul vasului?”. Aşa cum era de aşteptat, exerciţiul a atras atenţia, cei mai mulţi dintre internauţi nereuşind să găsească răspunsul corect.

RĂSPUNSURI: „Căpitanul trebuie să aibă cel puţin 18 ani pentru că un minor nu are are voie să fie căpitan pe vas”. „Vârsta căpitanului este 36, pentru că 26+10 este 36, iar acesta voia să aibă numărul de animale cât anii săi”. „Numărul oilor şi a caprelor este irelevant pentru vârsta căpitanului”.

Utilizatorii de pe reţelele de socializare şi-au mai pus şi întrebarea cu privire la intenţiile şcolii primare Nanchong din China care a dat problema elevilor, scriu cei de la IFL Science.

Şcoala susţine că astfel de probleme sunt bune pentru dezvoltarea gândirii critice şi creative a elevilor.

Cifrele din CNP îți dezvăluie destinul pe care îl vei avea! Numerologul Cristina Udrescu îți arată cum „citești” buletin... VIDEO! Ger? Așa, și? Și-au pus costumele de baie și au alergat la -5 grade Celsius...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x