Antena Căutare

Visele ne consumă lent. Câți ani din viață ne petrecem visând?

Învăluite mereu în mister, visele reprezintă o componentă a vieții umane, dar și a animalelor. Imaginile și trăirile din timpului somnului există și se desfășoară, independent de voința noastră. Fie că sunt ele coșmaruri, sau  vise fericite... 

Învăluite mereu în mister, visele reprezintă o componentă a vieții umane, dar și a animalelor. Imaginile și trăirile din timpului somnului există și se desfășoară, independent de voința noastră. Fie că sunt ele coșmaruri, sau vise fericite...

Deși interpretăm visele ca mesaje divine, psihologia susține că acestea sunt o interpretare a dorintelor stocate în subconștient.

Iată câteva lucruri interesante despre vise:

1. Începând cu vârstă de 10 ani, avem, în medie, între patru și șase vise în fiecare noapte. Ceea ce înseamnă între 1.460 și 2.190 de vise în fiecare an. Această realitate, tradusă în parametrii temporali, susține că o ființă umană petrece aproximativ 6 ani din viață visând.

2. La cinci minute după ce ne trezim, uităm jumătate din ceea ce am visat. Iar după zece minute uităm 90% din ceea ce am visat. Altfel spus: visam de fiecare data. Doar că, uneori, nu ne amintim că am visat.

3. Atunci când visăm, corpul nostru este “paralizat”. Mai exact, după primele 90 de minute ale somnului, se intră în fazăa somnului rapid (fază REM – rapid eye movement), când eliberarea anumitor neurotransmițători este complet suprimata. Această relaxare suprima astfel mișcările necontrolate ale corpului în timpul somnului.

4. Bărbații și femeile visează în mod diferit. În timp ce 70% dintre personajele care apar în visele unui bărbat sunt tot bărbați, femeile tind să viseze bărbați și femei într-o proporție aproape egală.

5. Și nevăzătorii visează. Daca o persoană și-a pierdut vederea pe parcursul vieții, va continua să viseze la fel că toți ceilalți oameni; dacă s-a născut fără vedere, nu visează imagini, însă visele sale se bazează pe sunete, mirosuri, senzații de atingeri și emoții.

20 de ani de închisoare pentru un mail pe care nici nu l-a trimis. Yahoo! a băgat un traficant de droguri în pușcărie... Românilor nu le-a venit să creadă! Ce a abandonat un trecător direct pe peronul Gării de Nord!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x