Antena Căutare

Vişinată. Trei reţete pentru a o prepara! Damigeana cu vișinată din pivnița bunicilor noștri nu trebuie să rămână doar o amintire

Damigeana cu vișinată din pivnița bunicilor noștri nu trebuie să rămână doar o amintire, căci rețeta preparării delicioasei băuturi e una simplă.

Damigeana cu vișinată din pivnița bunicilor noștri nu trebuie să rămână doar o amintire, căci rețeta preparării delicioasei băuturi e una simplă.

Vişinata este o băutură alcoolică de culoare roşie sau roz, foarte aromată, cu un gust dulce, fructat pe care românii o iubesc de generații întregi.

Pentru că are un gust dulce, atât datorită fructelor, cât şi datorită zahărului, medicii nutriţionişti recomandă să bem vişinată cu precauţie, deoarece riscăm să ne îmbătăm foarte repede: efect dat de conţinutul ridicat de zahăr, care accelerează apariţia stării de beţie.

1.Vişinată. Prima reţetă:

Ingrediente:

● un kilogram de vişine coapte
● 500 de grame de zahăr
● jumătate de litru de alcool dublu rafinat de 90 de grade

Vişinată. Mod de preparare:

Vişinele coapte se curăţă de frunzuliţe şi codiţe, se spală şi se lasă la uscat. După ce s-au uscat, se toarnă cu mare grijă într-o damigeană de sticlă. Se pune un rând de vişine, un rând de zahăr, iar ultimul strat trebuie să fie neapărat de zahăr. Se închide bine damigeana şi se lasă la macerat, într-un loc bine luminat şi la căldură, aproximativ o săptămână, până când zahărul se topeşte formându-se un sirop. În tot acest timp, zilnic, damigeana trebuie scuturată pentru ca fructele să se amestece cu zahărul. Când s-a topit zahărul şi siropul este format, se va adăuga alcoolul şi se mai lasă încă trei săptămâni, timp în care damigeana se va agita la două zile şi se va păstra la loc întunecat şi mai răcoros. După această perioadă, se trage cu mare grijă lichidul în sticle, fără a agita prea tare conţinutul. Vişinele rămase în damigeană pot fi folosite la prepararea prăjiturilor sau mâncate pur şi simplu.

2. Vişinată. A doua reţetă:

Ingrediente:

● trei kilograme de vişine
● două kilograme de zahăr
● doi litri de votcă fără arome
● doi litri de apă

Vişinată. Mod de preparare:

După ce fructele au fost curăţate de codiţe, frunze şi au fost bine spălate, se pun într-o damigeană de cinci litri. După un strat de vişine se adaugă un strat de zahăr, iar ultimul strat trebuie să fie de zahăr. După care damigeana se astupă cu un dop de plută şi se lasă la soare timp de 4 zile. În această perioadă, din când în când se mai amestecă conţinutul. Apoi, se adaugă votca şi apa şi se lasă, într-un loc întunecat şi răcoros, timp de o săptămână. După această perioadă, se trage cu mare grijă lichidul în sticle, fără a agita prea tare conţinutul.


3. Vişinată. Cea de-a treia reţetă:

Ingrediete:

● un kilogram de vişine
● 400 de grame de zahăr
● 500 de mililitri de palincă
● 150 de grame de zmeură
● 150 de grame de afine
● o sticluţă de rom

Vişinată. Mod de preparare:

Vişinele, zmeura şi afinele se spală şi se pun într-o sticla cu gura largă, iar peste ele se pune zahărul. Se leagă bine sticla la gură şi se pune la soare trei zile, până se lasă din vişine siropul. După aceste zile se toarnă alcoolul şi sticla de rom peste sirop şi se lasă la macerat pentru alte patru zile, după care se poate completa cu apă, în funcţie de cât de tare vrei să fie vişinata. Această reţetă de vişinată va oferi băuturii un gust aparte, datorită combinaţiilor dintre ingrediente.

Video WOW! Clipul care face înconjurul lumii! O statuie a lui Iisus dintr-o biserică din Mexic a deschis ochii în timpul... Hotelul care îți permite să dormi în două tări, în același timp. Este unic în lume! - FOTO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x