Vrabiile "de la oras" au creierul mai mare decat cele "de la tara"

"Nu oricine este facut pentru viata intr-un mare oras" -aceasta teza a primit o noua confirmare printr-un studiu realizat pe... vrabii.

Ornitologi suedezi si spanioli au publicat in revista de stiinta Journal of the Royal Society Biology Letters rezultatele ineditului studiu, realizat in 12 orase europene si in imprejurimile lor.

Biologii au analizat datele deja cunoscute privind dimensiunea creierului raportat la masa corporala pentru 82 de specii de pasari din familia vrabiilor, studiind aria de raspandire a acestora.

S-a dovedit ca speciile care locuiau in centrul oraselor aveau creierul ceva mai mare decat suratele lor care preferau sa traiasca in mediul rural.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca dimensiunea mai mare a creierului creste capacitatea pasarilor de a se adapta cu succes la mediul urban atipic si in continua schimbare.

Acum, ornitologii intentioneaza sa realizeze un nou studiu, care sa clarifice daca aceasta legitate se extinde si asupra altor specii de pasari din alte regiuni.


sursa: Jurnalul.ro

foto: itsnature.org

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri