Antena Căutare

Vrabiile "de la oras" au creierul mai mare decat cele "de la tara"

"Nu oricine este facut pentru viata intr-un mare oras" -aceasta teza a primit o noua confirmare printr-un studiu realizat pe... vrabii.

Ornitologi suedezi si spanioli au publicat in revista de stiinta Journal of the Royal Society Biology Letters rezultatele ineditului studiu, realizat in 12 orase europene si in imprejurimile lor.

Biologii au analizat datele deja cunoscute privind dimensiunea creierului raportat la masa corporala pentru 82 de specii de pasari din familia vrabiilor, studiind aria de raspandire a acestora.

S-a dovedit ca speciile care locuiau in centrul oraselor aveau creierul ceva mai mare decat suratele lor care preferau sa traiasca in mediul rural.

Oamenii de stiinta sunt de parere ca dimensiunea mai mare a creierului creste capacitatea pasarilor de a se adapta cu succes la mediul urban atipic si in continua schimbare.

Acum, ornitologii intentioneaza sa realizeze un nou studiu, care sa clarifice daca aceasta legitate se extinde si asupra altor specii de pasari din alte regiuni.


sursa: Jurnalul.ro

foto: itsnature.org

Pagina Google din Marea Britanie are logo de nunta... Vezi cele mai amuzante momente de la nunta regala!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x