Vrei să ai o DANTURĂ PERFECTĂ? Iată ce NU trebuie să faci NICIODATĂ! Dacă respecţi, UIŢI de PROBLEME

Cabinetul stomatologic nu este chiar locul în care oamenii îşi doresc să meargă şi de cele mai multe ori ajung aici doar când nu mai există altă soluţie.

Cabinetul stomatologic nu este chiar locul în care oamenii îşi doresc să meargă şi de cele mai multe ori ajung aici doar când nu mai există altă soluţie.

Este indicat să mergi la un cabinet stomatologic măcar de 2 ori pe an pentru un consult. În cazul în care nu doreşti să mergi mai des iată care sunt obiceiurile la care trebuie să renunţi pentru a avea dinţii sănătoşi:

Nu mesteca gheaţă şi vei sta departe de cabinetul stomatologic

Chiar dacă este naturală şi nu conţine zahăr, gheaţa nu este lipsită de pericol. În cazul în care îţi place să mesteci gheaţă trebuie să ştii că aceasta îţi poate ciobi sau chiar crăpa dinţii. După un asemenea eveniment durerile de dinţi vor deveni parte importantă a vieţii tale. Atât mâncarea fierbinte cât şi cea rece vor declanşa durerea dintelui vătămat. Tocmai de aceea, data viitoare când mai simţi nevoia să mesteci gheaţă, guma fără zahăr este o alegere mult mai potrivită.

Cerceii din limbă grăbesc vizita la cabinetul stomatologic

Or fi cerceii din limbă la modă, însă muşcătura metalului poate să-ţi distrugă dinţii. {i cerceii din buze sunt la fel de periculoşi pentru dantură. Iar în cazul în care gingia este traumatizată de cercelul din limbă, rezultatul poate fi pierderea unor dinţi. În plus, este un lucru ştiut că gura umană are multe bacterii, iar un piercing creşte riscul infecţiilor. Dacă încă îţi mai doreşti un cercel în limbă, vorbeşte mai întâi cu stomatologul.

Dacă obişnuieşti să-ţi scrâşneşti dinţii atunci ai un loc asigurat pe scanul din cabinetul stomatologic

Scrâşnirea dinţilor are ca rezultat final pierderea lor. Cauza acestui obicei este stresul şi obiceiul de a strânge dinţii în timpul somnului. Iar asta este mai greu de controlat. În timpul zilei evită mâncărurile grele pentru a putea scăpa de acest obicei. Iar în timpul nopţii foloseşte o proteză care să te împiedice să scrâşneşti dinţii în timp ce dormi.

Cabinetul stomatologic îi aşteaptă şi pe cei care consumă bomboane tari

Doar pentru că unele dropsuri sunt vândute în farmacii nu înseamnă că sunt şi sănătoase. Cele mai multe dintre aceste bomboane au un nivel ridicat de zahăr. După ce ai consumat astfel de produse este indicat să te speli imediat pe dinţi. Zahărul din bomboane este transformat de către bacteriile din tartru în acid care atacă smalţul dinţilor. Bun venit cariilor!

VEZI AICI CONTINUAREA

Parteneri
Dieta mediteraneană: principii, alimente permise și riscuri
Dieta mediteraneană este un regim alimentar bogat în ingrediente precum fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase. Specialiștii în nutriție o recomandă drept o dietă delicioasă și hrănitoare. Aceasta are o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Catine.ro
Ultimele știri