Antena Căutare

Wally Funk, cea mai în vârstă persoană ajunsă în Spațiu. Are 82 de ani. A așteptat 60 de ani să se întâmple acest lucru

Wally Funk are 82 de ani și a devenit, oficial, cea mai în vârstă persoană ajunsă în Spațiu. Ea a fost membru al echipajului lui Jeff Bezos, cel mai bogat al lumii, a cărui companie, Blue Origin, a lansat pe 20 iulie 2021 prima sa misiune cu echipaj în scop turistic.

Cei patru membri ai echipajului de la bordul rachetei New Shepard a Blue Origin Galerie
Wally Funk a devenit cea mai în vârstă persoană care a ajuns în spațiu, la bordul rachetei New Shepard a Blue Origin. Alături de ea au fost Jeff Bezos, fratele lui, Mark, dar și un tânăr de 18 ani care a devenit cea mai tânără persoană care a ajuns în spațiu, Oliver Daemon | Profimedia

După 60 de ani de așteptare să ajungă cât de departe posibil, în Spațiu, Wally Funk, în vârstă de 82 de ani, și-a îndeplinit visul. Bucuria ei, când a aflat că se va întâmpla asta, este greu de spus în cuvinte.

Wally Funk (82 de ani) și Oliver Daemon (18 ani), cea mai în vârstă persoană, respectiv cea mai tânără persoană ajunse în Spațiu

La vârsta de 82 de ani, Wally Funk a devenit pe 20 iulie 2021 cea mai în vârstă persoană care a ajuns în Spațiu. Ea l-a învins, astfel, pe John Glenn, care a stabilit un record la vârsta de 77 de ani când a zburat la bordul navei spațiale Discovery, în 1998.

Wally Funk s-a aflat la bordul rachetei New Shepard a Blue Origin, alături de miliardarul Jeff Bezos, fratele acestuia, Mark, dar și un tânăr de 18 ani care a devenit cea mai tânără persoană care a ajuns în spațiu, Oliver Daemon.

Jeff Bezos este, de altfel, primul care organizează o călătorie în Spațiu pentru pasageri plătitori. Odată cu asta, călătoria în Spațiu a devenit posibilă pentru toată lumea, nu doar pentru astronauți. Jeff Bezos a fondat Blue Origin în 2000. El a declarat că acest prim zbor spațial cu echipaj este un pas către dezvoltarea unei flote de nave spațiale reutilizabile.

Pentru Wally Funk, a fost tot ce și-ar fi putut dori. "Nu m-am mai gândit că voi ajunge vreodată acolo sus", a spus ea. Dar a reușit, în sfârșit.

Wally Funk și-a dorit mult să fie astronaut. Ea a făcut parte în anii '60 din grupul de 13 femei numit "Mercury 13", și s-a antrenat, alături de acestea, să devină astronaut NASA. Din păcate, discriminarea de gen i-au marcat lui Wally Funk cariera și aspirațiile, a scris ABC, și nu a mai reușit. Funk avea, pe atunci, 21 de ani. Era cea mai tânără din grupul de femei din care făcea parte și a trecut prin aceleași teste riguroase ca și bărbații astronauți "Mercury 7", din programul NASA, care i-a trimis pentru prima dată pe americani în Spațiu între 1961 și 1963. Așa se face că Wally Funk a mai stabilt un record atunci, devenind cea mai tânără femeie care a absolvit programul.

Wally Funk, cea mai în vârstă persoană ajunsă în Spațiu, la 82 de ani. Cât a durat zborul

Călătoria celor patru - Wally Funk, Jeff Bezos, fratele acestuia, Mark, și Oliver Daemon - a durat 10 minute și 10 secunde, și au ajuns la o altitudine de aproximativ 106 kilometri.

"Așteptam asta de mult timp. Mi-a plăcut și mi-a plăcut să fiu aici cu voi toți, cu această familie", i-a spus ea lui Jeff Bezos, adăugând că va "prețui asta pentru totdeauna", a spus Funk după zbor.

Videoclipurile din interiorul capsulei i-au arătat pe cei patru cum plutesc, fac salturi, aruncă mingi, aplaudă, râd și exclamă de bucurie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Funk are, totodată, o experiență impresionantă în pilotarea aeronavelor, cu peste 19.600 de ore de zbor. Ea a fost, totodată, și prima femeie instructor de zbor la o bază militară americană.

Un tânăr a povestit cum este viața cu 27 de mame și 150 de frați și surori. Ce a explicat Merlin Blackmore despre famili... Ea e femeia care mănâncă zilnic pudră de talc pentru bebeluși, de mai bine de 16 ani. Ce a dezvăluit Lisa Anderson...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x