Antena Căutare

Cel mai scump tablou din lume, echivalentul a peste 850 de mii de salarii medii din România. Cum arată capodopera de 300 de milioane de euro

Cel mai scump tablou din lume a fost vândut pentru 300 de milioane de dolari. Este o capodoperă semnată de francezul Paul Gauguin în 1892.

Cel mai scump tablou din lume a fost vândut pentru 300 de milioane de dolari. Este o capodoperă semnată de francezul Paul Gauguin în 1892.

Pictura, numită "Nafea Faa Ipoipo" ("Când te vei căsători"), a fost proprietatea unui colecţionar elveţian și, potrivit Mediafax, pictura ar fi fost cumpărată de un muzeu din Qatar, informație neconfirmată.

Tabloul înfăţişează două fete din Tahiti, după ce nutrește o adevărată pasiune pentru insule. În primăvara anului 1891 se îmbarcă pe un vas spre Oceanul Pacific și la 8 iunie sosește la Papeete. Se stabilește la Mataiea și începe să picteze, folosind ca modele femei indigene, cu care are și legături amoroase.

Recordul anterior privind cea mai scumpă operă de artă a fost stabilit la 259 de milioane de dolari, pentru o lucrare semnată de Paul Cezanne.

A fost concediată în ziua în care a obținut jobul! Uite cum a reușit această tânără să facă tot internetul să râdă de ea... Ce făceau rușii cu carabinele în spațiu? De ce astronauții pleacă în spațiu cu pistoale la ei?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x