Antena Căutare

Zece nume românești de femei care impun respect. Toți din jur vor „orbita” în jurul lor! E și al tău printre ele?

Numele alese de părinții noștri le purtăm cu noi o viață. Și nu mai e un secret că ne influențează destinul, având o semnificație extrem de puternică pentru cursul existenței noastre. Uneori ele ne ajută să impunem respect din partea celorlați chiar prin felul de a ne numi.

Numele alese de părinții noștri le purtăm cu noi o viață. Și nu mai e un secret că ne influențează destinul, având o semnificație extrem de puternică pentru cursul existenței noastre. Uneori ele ne ajută să impunem respect din partea celorlați chiar prin felul de a ne numi.

Următoarele zece prenume feminine sunt menite să impună respect, încă din fașă, prin forța simbolisticii lor:

Alberta – nume cu origini germanice care semnifiă nobil, respectat, strălucitor, inteligent. Sunt în permanentă căutare a unor noi itinerarii în viață, independente, interesante, cu spirit de aventură, iteligente.

Claudia – are origini din cehă, de la Clava sau Vaclava, și înseamnă glorioasă, care stârnește admirație și impune respect.

Eleonora – nume cu origini germanice, are și rădăcini latinești și simbolizează forța, curajul și respectul. La fel ca leul, cuvând care se regăsește în componența numelui și definește unul dintre cele mai puternice mamifere, Eleonora știe să se facă ascultată, iar oamenii o urmează și o ascultă.

Gloria – din latinescul gloria, semnifică grandoare, faimă, renume. Cele care poartă acest nume sunt născute să fie artiste, să strălucească în domeniul pe care și l-au ales, muzică, pictură, literatură, cinematografie, teatru.

Ioana – nume care are origini în ebraică și semnifică ”Dumnezeu iartă”, cele care poartă acest nume știu să se facă respectate, sunt extrem de afectuoase și carismatice.

Laura – din latinescul laurus, care semnifică laur, adică frunzele dafinului care încununau capetele învingătorilor în Roma Antică, cele care poartă acest nume sunt de-o frumusețe răpitoare. De altfe, marele pictor italian Francesco Petrarca a imortalizat o Laura, ce devenise faimoasă în țara sa datorită frumuseții ei.

Luiza – este un prenume cu origini germanice. Înseamnă ”Hlod- et –wig”, adică ”glorie” și ”luptă”, motiv pentru care persoanele care poartă acest nume pornesc cu un avantaj în viață: acela de a se face respectate. Este inteligentă și construiește strategii, iar pașii mici pe care îi parcurge către victorie o fac o persoană nu doar deșteaptă, ci și calculată. Cei din jur o admiră, o respectă și i-ar urma sfaturile într-o situație delicată.

Ludovica – este un nume cu origini italienești. Cea care îl poartă este o descurcăreață înnăscută. Nu există situație din care să nu iasă cu brio și chiar să obțină și ceva avantaje. Știe să negocieze și este seducătoare, stârnind admirație și resepct.

Veronica – are origini laitnești și semnifică ”învingătoare respectată”, aducătoare de victorie, conducătoare spre lumină”. De asemenea, corespondentul ei din germană, Vera, semnifică a stârni teamă, a respecta.

Venera – din verbul latin venerari, înseamnă ”a venera”, a idolatriza o persoană. Sunt poate cele mai feminine și influente persoane, care nu se impun neapărat prin ceea ce fac, ci câștigă faimă, simpatie și admirație prin simpla lor existență. Sunt muzele perfecte.

Nu prea ai prieteni adevărați și cu familia nu te înțelegi prea bine? Atunci pregătește-te, s-ar putea să pățești asta!... Ea i-a înmuiat inima crudului voievod Vlad Ţepeş! Katharina, femeia în fața căreia tiranul nu scotea decât vorbe mieroas...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x