Antena Căutare

Zi specială pentru tibetanii din toate colţurile lumii! Dalai Lama a împlinit 84 de ani: „Cel mai frumos cadou pentru mine este să exersaţi şi să acordaţi mai multă atenţie acestor învăţături”

Zi specială pentru tibetanii din toate colţurile lumii. În India, ţara în care s-a autoexilat Dalai Lama, au avut loc ceremonii grandioase în mai multe oraşe cu ocazia aniversării a 84 de ani de la naşterea liderului spiritual.

Zi specială pentru tibetanii din toate colţurile lumii. În India, ţara în care s-a autoexilat Dalai Lama, au avut loc ceremonii grandioase în mai multe oraşe cu ocazia aniversării a 84 de ani de la naşterea liderului spiritual.

Şeful guvernului tibetan a tăiat un tort în onoarea lui Dalai Lama, în timp ce membrii comunităţii au pregătit spectacole de muzică şi de dans în cinstea acestuia.

Odată cu înaintarea tot mai mult în vârstă a laureatului Premiului Nobel pentru Pace, apare tot mai des problema numirii unui succesor. Dalai Lama, nu pare însă îngrijorat şi pentru moment a dezvăluit ce cadou îşi doreşte de ziua sa:

„Învăţăturile tibetane trebuie păstrate ca un subiect academic. Astfel, cel mai frumos cadou pentru mine este să exersaţi şi să acordaţi mai multă atenţie acestor învăţături”, a declarat șeful spiritual Dalai Lama.

Sfinția Sa Tenzin Gyatso, al paisprezecelea Dalai Lama, este șeful spiritual și temporal al Tibetului. S-a născut la 6 iulie 1935, într-un mic sat de țărani din provincia Amdo. La vârsta de doi ani a fost descoperit ca fiind încarnarea predecesorului său, marele Dalai Lama al treisprezecelea.

La vârsta de patru ani și jumătate, Tenzin Gyatso este adus în capitala statului tibetan, Lhasa, și instalat pe tron în calitate de șef suprem temporal și spiritual al Tibetului. Copilăria și-a petrecut-o mai ales în compania călugărilor și a discipolilor, făcând foarte rar vizite familiei sale din satul natal.

Expoziţie organizată de NASA. Românii pot admira din acest weekend prima expoziţie organizată de NASA în România.... Manele la Neversea. Un faimos DJ şi-a încheiat programul cu un cântec al lui Minune. Reacţia publicului uimeşte: „O secu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x