Antena Căutare

Ziua în care omenirea a AUZIT! De atunci, nimic nu a mai fost la fel! „Unii erau mirați, au crezut că e un fel de vrăjitorie, alții s-au speriat și au rămas fără cuvinte”!

Pe 4 februarie 1927 a fost lansat primul film cu sonor, acesta fiind unul dintre cele mai importante etape ale istoriei cinematografiei.

Pe 4 februarie 1927 a fost lansat primul film cu sonor, acesta fiind unul dintre cele mai importante etape ale istoriei cinematografiei.

„Cântărețul de Jazz” a fost lansat în Statele Unite, de Warner Brothers. Filmul, care a a stârnit numeroase reacții la vremea respectivă, a reușit să câștige Premiul Special al Academiei.

În distribuție este Al Jolson, unul dintre cei mai apreciați cântăreți ai vremii. Cu o durată de 88 de minute, pelicula este considerată a fi primul lungmetraj sonor. Acesta conține câteva dialoguri și reprezentații muzicale.

Povestea, destul de simplă. Jackie este un adolescent încurajat să devină cantor. Deși are puternice rădăcine evreiești, tânărul își descoperă pasiunea pentru jazz și visează să aibă un public numeros. Familia este dezamăgită de alegerea băiatului și decide să îl alunge. După câțiva ani, tânărul reușește să se afirme în lumea jazz-ului și decide să revină acasă la părinți, cu scopul împăcării.

Aici, protagonistul este pus în situația de a alege între pasiunea sa pentru jazz (fapt ce îl determina să se vopsească pe față pentru a părea negru) și identitatea evreiască.

De atunci, Hollywood-ul s-a schimbat major și a început să se dezvolte. „Cântărețul de Jazz” are și meritul de a îndrepta industria filmului către o nouă directive și un nou tip de cinema.

De ce în unele țări se conduce pe dreapta, iar în altele în stânga? Cum s-a schimbat traficul în lume de-a lungul istori... Galerie FOTO inedită: Cine se gândea că poţi să faci aşa ceva? A transformat o simplă banană în opere de artă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x