Căutare Live

Ziua Soarelui și solstițiul de vară 2019. Tradiții pentru dragoste, sănătate și prosperitate

Ziua Mondială a Soarelui și solstițiul de vară 2019 sunt în aceeași zi, 21 iunie, și de ele sunt legate credințe importante și tradiții populare pentru dragoste, sănătate și prosperitate.

Solstitiul de vara- Ziua Soarelui

Ziua Mondială a Soarelui și solstițiul de vară 2019 sunt în aceeași zi, 21 iunie, și de ele sunt legate credințe importante și tradiții populare pentru dragoste, sănătate și prosperitate.

Solstiţiul de vară 2019 este pe 21 iunie, când este sărbătorită și Ziua Mondială a Soarelui. Această zi este asociată cu diverse tradiţii populare în toată lumea, de origine păgână, dar şi creştină, în România fiind asociată cu Sânzienele sau Drăgaica.

În ziua solstițiului de vară, la poli, Soarele este în mod constant vizibil la o înălțime puțin mai mare de 23 de grade, pe bolta cerească.

Solstițiul de vară 2019. După momentul solstiţiului de vară, durata zilei va începe să scadă, iar a nopţii să crească, timp de 6 luni, până la 21 decembrie, momentul solstiţiului de iarnă. În emisfera sudică a Pământului fenomenul se derulează în sens invers.

Denumirea de solstiţiu provine din limba latină şi înseamnă „soarele oprit“, iar evenimentul care ar loc în fiecare an a provocat numeroase mituri şi superstiţii, de-a lungul timpului. În credinţa populară se spune că solstiţiul de vară este favorabil unor magii puternice, care îşi pot pune amprenta pozitivă asupra unor schimbări în dragoste, prosperitate sau sănătate.

Solstițiul de vară 2019 și Ziua Soarelui, sărbătorite de Google printr-un Doodle dedicat

Și în 2019, Google sărbătorește Solstițiul de vară și Ziua Mondială a Soarelui printr-un Doodle dedicat.

Ziua Soarelui și solstițiul de vară 2019. Tradiții pentru dragoste, sănătate și prosperitate

Google Doodle - solstitiul de vara 2019

Solstițiul de vară 2019 - Ziua Soarelui - Tradiții magice pentru îndeplinirea dorințelor

De solstițiul de vară și Ziua Soarelui este legat și un ritual de transformare a unei bijuterii din aur în talisman norocos. Potrivit tradiției populare, se foloșeste orice fel de obiect din aur, indiferent dacă este un inel, o monedă sau pandativ.

În noaptea de solstițiu, bijuteria este pusă într-un vas rezistent la foc, plin cu ierburi uscate (cimbru, rozmarin, salvie, lavandă, mușețel, sunătoare), ce reprezintă elementul pământ.

Solstițiul de vară 2019. În zorii zilei solstițiului de vară, se scoate obiectul de aur dintre ierburi și se pune într-un vas cu apă curată, apoi e trece prin flacăra unei lumânări galbene sau aurii. Astfel, bijuteria este purificată cu elementul focului. Cu flacăra de la lumânare, se dă foc ierburilor uscate din vas, lasându-le să ardă și să își împrăștie aromele.

De la mijlocul zilei și până la apus, se lasă obiectul de aur într-un loc sigur de afară, astfel încât să fie sub lumina soarelui. Seara, bijuteria se ține strâns într-o mână, se închid ochii și fiecare se concentrează asupra celei arzătoare puternice dorințe . La final, se recită: „Fii vrăjit și legat, cu noroc, dragoste și lumină; belșugul să se reverse și energiile să străluce. Așa să fie”.

Citește și: Horoscop: Cum influențează solstițiul de vară 2019 fiecare zodie

Solstițiul de vară 2019 - Ziua Soarelui – superstiții și obiceiuri, în România

  • Se spune că energia Soarelui, în ziua solstițiului de vară este considerată energia pasiunii, creativității, virilității și belșugului.
  • Îmbăierea în lacuri sau râuri ar avea efect curativ de Ziua Soarelui sau solstițiul de vară, dar constituia şi un ritual de renaştere. În unele regiuni, spălatul cu roua adunată în ajunul solstiţiului reprezenta o practică magică de frumuseţe, iar în altele, îmbăierea în apa cu ierburi din noaptea solstiţiului reprezenta o cură de refacere a sănătăţii şi vigorii
  • În anumite zone ale țării, spălatul cu roua ce se adună în ajunul solstițiului de vară este o practică magică de frumusețe.
  • De asemenea, în credința populară se spune că energia din Ziua Soarelui și din solstițiul de vară este benefică și asupra schimbărilor în dragoste, sănătate și prosperitate.
  • Solstițiul de vară 2019. La români, solstițiul de vară este legat de sărbătoarea Sânzienelor, din 24 iunie. Sânzienele sunt, în mitologia românească, zâne bune din clasa ielelor, dar care atunci când nu le este respectată sărbătoarea devin surate cu Rusaliile, care sunt zâne rele. Noaptea de Sânziene este înconjurată de o aură de mister și magie, fiind favorabilă vrăjilor și descântecelor de dragoste.

Citește și: Solstițiul de vară 2019: cum ne influențează

Tradiții străvechi de Ziua Soarelui și solstițiul de vară

Deși ritualurile legate de Ziua Soarelui și Solstițiul de vară sunt diversificate pe cuprinsul Europei, anumite teme par să se regăsească în majoritatea culturilor. Solstițiul de vară era o vreme a purificării prin apă și foc, un timp când practicile magice deveneau potente, iar spiritele pământului și cerului pășeau printre oameni.

Energia solstițiului de vară este considerată a fi o energie a pasiunii, vitalității, creativității și belșugului. Încă din antichitate, se credea că magia practicată în timpul solstițiului de vară are darul de a materializa dorințe sau aspirații aparent imposibile.

Solstițiul de vară în China antică

Ceremonialul solstițiului de vară constă într-o sărbătoare dedicată pământului, forței feminine și pricipiului Yin. În mod complementar, solstițiul de iarnă era rezervat sărbătoririi cerurilor, forței masculine și principiului Yang.

Solstițiul de vară în Europa

Triburile celtice, slave sau germanice sărbătoreau solstițiul de vară cu focuri de tabără. Noaptea solstițiului era specifică festivalurilor focului și magiei de dragoste, oracolelor iubirii și divinației. Se credea că lanurile de cereale vor creşte până la înălțimea la care săreau peste foc cuplurile de îndrăgostiți. Prin intermediul puterilor magice ale focului, fetele își ghiceau viitori soți și, în același timp, flăcările alungau demonii și spiritele rele.

Ziua Soarelui și solstițiul de vară 2019. Tradiții pentru dragoste, sănătate și prosperitate

Solstițiul de vară în Roma antică

Festivalul Vestalia, dintre 7 și 15 iunie, era dedicat zeiței romane a căminului, Vesta. În această perioadă, femeile măritate aveau voie să intre în templul zeiței, în restul anului el putând fi frecventat numai de fecioarele vestale

Solstițiul de vară în Suedia

În străvechea Suedie, un arbore al miezului de vară era înălțat și decorat în fiecare așezare. Sătenii dansau în jurul lui, iar fetele și femeile se îmbăiau într-un râu, ritual având menirea de a aduce ploaia peste câmpuri.

Solstițiul de vară 2019 - Ziua Mondială a Soarelui și a energiei solare

Ziua Mondială a Soarelui a fost marcată pentru prima dată în România în 1997. Ziua Mondială a Soarelui este o sărbătoare anuală instituită de Societatea Internațională pentru Energie Solară și are drept scop popularizarea posibilităților de utilizare a energiei solare.

Potrivit astronomilor, Soarele este o sferă gazoasă gigantică, în vârstă de patru miliarde și jumătate de ani, stea care plutește pe un braț spiralat al Căii Lactee, printre miliarde de alte stele. Soarele are un diametru de 139.000.000 km și o masă de 2 miliarde de tone. Temperatura la suprafața Soarelui este de aproximativ 5.500 grade Celsius și în centrul său sunt 15 milioane de grade Celsius. În compoziția Soarelui sunt incluse hidrogenul, heliul, carbonul, azotul, oxigenul, neonul, fierul și alți atomi grei, potrivit astro-urseanu.ro.

Punerea în valoare a imensului potențial, pe care îl dăruiește planetei noastre, astrul zilei constituie în concepția oamenilor de știință soluția cea mai sigură și mai la îndemână pentru depășirea crizei energetice. Problema principală rămâne atât perfecționarea tehnologiilor de captare, conversie și stocare în instalații adecvate, cât și utilizarea durabilă a resurselor regenerabile și neregenerabile ale planetei, între ele existând o neîncetată interacțiune ce se răsfrânge în existența noastră planetară.

Solstiţiul de vara incepe azi, la ora 18.54, si marcheaza inceputul verii astronomice. Este ziua cea mai lunga din vara... Recordul mondial care îți va reda încrederea în oameni: ce au făcut 633 de scafandri...
Parteneri
Mesaje de Sfânta Maria 2022. Urări pentru cei care își serbează onomastica
Catine.ro
Ultimele știri
x