Antena Căutare

Ziua nuntilor fericite in China. Sute de cupluri s-au casatorit in ziua "Iubirii pentru totdeauna"

Oficiile de stare civila din China au fost luate cu asalt. Sute de tinere sau mai putin tinere perechi au tinut sa se casatoreasca exact in aceasta zi, a carei data se pronunta, in limba chineza, la fel ca expresia "Iubire pentru totdeauna". O coincidenta considerata, fireste, de bun augur pentru noile casnicii.

La oficiile starii civile s-au format cozi lungi inca dinaintea orei de deschidere a birourilor. Deoi temperatura era, in cea mai mare parte a tarii, in jur de zero grade, perechile de logodnici au aoteptat cu rabdare pentru a-oi inscrie data norocoasa pe certificatele de casatorie.

Chiar si indragostitii mai timizi, care nu se incumetasera, pana atunci, sa ceara mana iubitelor, si-au facut curaj si le-au invitat la primarie, ca sa nu piarda ocazia.

Doar intr-un singur birou de stare civila din Nanjing s-au inregistrat 800 de casatorii, fata de 40 - 50 intr-o zi normala. Functionarii se asteptau la acest asalt, asa ca erau gata sa lucreze in foc continuu. Dupa ce tinerii isi rosteau legamintele, ii declarau casatoriti si le puneau, pe acte, mult dorita stampila cu data binecuvantata.

Data de 4 ianuarie 2013 suna, in limba chineza, ca si cum ai spune "Te iubesc pentru totdeauna". Asa ca am tinut sa ni se inregistreze casatoria azi, se intelege de ce. Pe langa tineri s-au prezentat la ofiterii starii civile si logodnici de varsta a doua sau chiar a treia, trecuti deja printr-un divort, dar convinsi ca, de aceasta data, vor fi mai norocosi.

Ziua de ieri a fost, prin urmare, una a fericirii. Dar numai viitorul va arata daca data a fost, intr-adevar, norocoasa pentru tinerele familii.

A inceput Festivalul Ghetii si Zapezii de la Harbin, China... Copacul care a adoptat o bicicleta. Arborele atrage mii de turisti in Washington...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x