Ziua Păcălelilor este un prilej bun de amuzament pentru oamenii din întreaga lume. Există numeroase farse, obiceiuri și tradiții care diferă de la țară la țară. Află cum a devenit ziua de 1 aprilie Ziua Păcălelilor și de ce ne facem farse astăzi.
Poate te-ai întrebat de ce sărbătorim Ziua Păcălelilor de 1 aprilie. Există mai multe povești despre această sărbătoare, însă cea mai cuniscută este cea legată de schimbarea calendarului. Prin secolul al XVI-lea, Anul Nou s-a mutat de pe 1 aprilie(calendra iulian) pe 1 ianuarie(calendar gregorian). Așa că, la început, oamenii ai uitau și sărbătoreau intrarea în noul an tot în aprilie. Așa că felicitările de Anul Nou au început să fie considerate farse.
1 aprilie, tradiții și obiceiuri
De Ziua Păcălelilor orice farsă trebuie făcută până la 12:00. Se spune că după ora prânzului păcălelile aduc ghinion.
Se crede că cei care nu știu să guste sau să accepte glumele de 1 aprilie, vor avea parte de multe ghinioane.
Dacă ești băiat și o fată reușește să te păcălească, trebuie să o iei de soție în anul 2019 sau să îi fii cel puțin iubit.
Să te căsătoreşti la 1 aprilie nu e foarte indicat: bărbatul însurat în această zi va fi sub papucul nevestei până la sfârşitul vieţii.
1 Aprilie, Ziua Păcălelilor. Ce nu este bine să faci azi. Bărbații pot avea mare ghinion... KeysFin: "Rai", "Grădina lui Ion'', "Faliment'' şi "Iad SRL'', printre denumirile de firme din ...