Antena Căutare

Ion Țiriac nu se mai află pe primul loc în topul miliardarilor români. Cine i-a luat locul și cum a fost posibil

Ion Țiriac, unul dintre cei mai mari miliardari ai României a fost detronat de pe primul loc din topul celor mai bogați români. Ce avere deține acesta și cine este cel care l-a detronat pe cunoscutul om de afaceri.

Colaj Ion Țiriac și Daniel Dineș Galerie
Ion Țiriac nu se mai află pe primul loc în topul miliardarilor români. Cine i-a luat locul și cum a fost posibil | Hepta/ Profimedia

Ion Țiriac, unul dintre cei mai cunoscuți români, a fost de curând detronat de pe primul loc din topul celor mai bogați oameni din România. Miliardarul a ajuns pe locul doi după ce un alt român i-a luat locul.

Averea lui Ion Țiriac este estimată în prezent la aproximativ două miliarde de dolari, iar de curând aceasta a fost depășită de averea altui om de afaceri influent din țară.

Fostul jucător profesionist de tenis și de hochei pe gheață a dominat ani la rând topul celor mai bogați oameni din România, însă finalul anului 2023 i-a adus o supriză mai puțin plăcută omului de afaceri.

Citește și: Ce religie are Ion Țiriac. Deși toată lumea credea că este ortodox, realitatea e tot diferită

Ion Țiriac a coborât pe locul doi în topul celor mai bogați oameni din România

Cunoscutul om de afaceri a fost detronat potrivit ierarhiei publicației de specialitate Forbes. Ion Țiriac, în vârsta de 84 de ani, a fost înlocuit în topul miliardarilor români de către Daniel Dineș, în vârstă de 51 de ani.

Deși averea fiecăruia se ridică la peste două miliarde de dolari, se pare că Daniel Dineș l-a depășit la o distanță foarte mică de fapt. Averea celui mai bogat român din prezent se ridică la 2,1 miliarde de dolari, în timp ce averea lui Ion Țiriac se estimează la aproximativ 2 miliarde de dolari.

Citește și: Ce pensie primește Ion Țiriac, după ce a lucrat o perioadă în MAI. Miliardarul nu a intrat nici până acum în posesia banilor

Daniel Dineș este un antreprenor român care a cunoscut succesul treptat în ultimii ani și care în prezent pare de neoprit. Originar din Bacău, Daniel este cofondator al companiei UiPath, unde a reuțit să obțină rezultate colosale în privința bursei.

În trecut, omul de afaceri a mai apărut în cadrul revistei Forbes unde a fost precizat faptul că el este primul miliardar român care are o afacere ce se ocupă cu roboți software. De-a lungul timpului, Daniel Dineș a cunoscut perioade foarte bune, dar și perioade care îi amenința buna funcționare a afacerii.

În urmă cu doi ani, Daniel Dineș avea o avere estimată la aproximativ 6 miliarde de dolari, iar anul trecut în urma unor situații neplăcute, acesta a rămas cu o valoare de 1,6 miliarde de dolari. Declinul nu a durat foarte mult, deoarece în prezent acesta pare să își revină din picaj.

În cea mai recentă actualizare a Topului, Forbes a anuntaț din nou faptul că Daniel Dineș a avut parte de o creștere pe plan financiar, ajungând astfel pe primul loc în topul celor mai bogați miliardari din România.

Citește și: Ion Țiriac și-a cumpărat loc de veci care costă cât un apartament din Capitală. Despre ce sumă uriașă este vorba

La nivel global, omul de afaceri Daniel Dineș se regăsește pe locul 1457 în topul celor mai bogați oameni din lume, în timp ce Ion Țiriac a coborât pe locul 1486.

În România, în topul celor cinci miliardari români urmați de Daniel Dineș și de Ion Țiriac, se află Dragoș Pavăl, Ion Stoica și Matei Zaharia.

Dragoș Pavăl, cunoscut ca fiind unul dintre cofondatorii Dedeman și ca un român care investește în expansiune, are o avere care se ridică la 1,7 miliarde de dolari.

Citește și: Mâncarea preferată a lui Irinel Columbeanu. Până unde mergea fostul milionar al României pentru preparatul minune

Ion Stoica este al patrulea din topul celor mai bogați miliardari români. Miliardarul este profesor la Divizia de Informatică a University of California Berkeley și coordonează cercetări de top în domeniul de cloud computing și networking. Averea lui este estimată la 1,2 miliarde de dolari.

Matei Zaharia, unul dintre co-fondatorii companiei americane Databricks, este și un profesor foarte cunoscut și apreciat. Acesta predă informatică la Stanford, California și are o avere în valoare de aproximativ 1,2 miliarde de dolari.

Vezi mai multe ştiri de ultimă oră pe observatornews.ro

Fetița crescută de câini care a uimit o lume întreagă. Cum a ajuns în situația dramtică și ce se întâmplă acum cu ea... România ar putea rămâne cu 15 județe. De ce se dorește reorganizarea județelor, a orașelor și a comunelor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x