Live acumObservator 12
Prime Time 20:20Asia Express - Drumul elefantului (r)

La ce să fii atent când cumperi un laptop second hand

Alegerea unui laptop poate fi una destul de complicată, mai ales dacă nu ești un cunoscător al acestui segment de electronice. Înainte de a începe căutările, trebuie să stabilești

Alegerea unui laptop poate fi una destul de complicată, mai ales dacă nu ești un cunoscător al acestui segment de electronice.

Înainte de a începe căutările, trebuie să stabilești care este motivul pentru care ai nevoie de un alt laptop. După ce ai această informație, poți începe căutarea unui model care să corespundă nevoilor tale. Și pentru că trebuie să cunoști și câteva detalii legate de funcționalitate, am întocmit o listă în care te punem la curent cu lucrurile la care trebuie să fii atent când cumperi un laptop.

  • Verifică starea carcasei și a ecranului - în momentul în care cumperi un laptop second hand, trebuie să verifici atât starea carcasei, cât și a ecranului. Un laptop care a fost îngrijit, în afară de semnele normale de uzură, nu trebuie să prezinte urme de lovituri sau bușituri sau îndoituri. În cazul unor astfel de situații, componentele din interior pot fi afectate. Ecranul laptopului nu trebuie să prezintă nicio urmă de pixeli morți sau alte pete pe ecran. Evită pe cât de mult posibil achiziția unui astfel de laptop.
  • Verifică autonomia bateriei - Un alt lucru pe care trebuie neapărat să verifici bateria laptopului. În cazul în care acesta nu mai funcționează la capacitate maximă, nu te vei mai putea folosi de portabilitatea lui și același lucru este valabil și pentru alimentator. Dacă acesta nu mai este funcționabil, nu vei putea folosi laptopul.
  • Verifică starea componentelor și funcționalitatea lor - în funcție de scopul pentru care vrei să cumperi laptopul, poți stabili și ce memorie RAM, ce tip de stocare de date și ce procesor îți dorești. Întreabă ce tip de sistem de operare are instalat laptopul, iar dacă nu te pricepi foarte bine la aceste detalii, roagă un prieten care se pricepe să te însoțească.

Așadar, un laptop bun second hand trebuie să nu prezinte urme foarte mari de uzură, să aibă o baterie cu o autonomie decentă, să nu aibă pixeli morți, iar toate componentele să fie funcționale.

Pentru a găsi un laptop second hand care să corespundă tuturor nevoilor tale, intră pe Lajumate.ro și găsește-l pe cel care ți se potrivește.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro