Antena Căutare

La ce trebuie sa fii atent înainte de a cumpăra un apartament

Înainte de a lua decizia de a cumpăra un apartament, este recomandat să fii atent la următoarele aspecte: Stabilește exact care este bugetul, Verifică structura..

Decizia de a cumpăra un apartament trebuie să fie foarte bine gândită, analizată și studiată, deoarece este o achiziție foarte importantă și presupune un angajament pe termen lung, mai ales dacă intenționezi să îl achiziționezi prin programul “Prima Casă” sau cu ajutorul unui credit ipotecar.

Înainte de a lua decizia de a cumpăra un apartament, este recomandat să fii atent la următoarele aspecte:

Încadrează-te în buget - Stabilește exact care este bugetul pe care l-ai alocat pentru achiziționarea apartamentului. Recomandat este să nu depășești suma stabilită.

Verifică prețul apartamentelor de vânzare din zonă - prețul apartamentelor diferă foarte mult în funcție de zonă. Să luăm ca exemplu două apartamente de vânzare în București, postate pe HomeZZ.ro.

Primul apartament este situat în zona Herăstrău, în Cartierului Francez, este decomandat, cu o suprafață de 86 m², etaj 3 din 5. Este amplasat într-un complex rezidențial și are prețul de 224.000 euro.

Cel de-al doilea apartament este situat în zona Titan - 1 Decembrie 1918 și este un apartament decomandat, cu suprafața de 83 m², etaj 2 din 4. Este amplasat într-un complex de apartamente și are prețul de 71.000 euro.

Așadar, cercetează puțin zona și verifică prețurile apartamentelor de vânzare care corespund criteriilor stabilite de tine, astfel încât să plătești un preț corect.

Verifică structura - înainte de a semna contractul de vânzare-cumpărare, interesează-te despre cât este de veche clădirea în care este amplasat apartamentul. Este indicat ca înainte să cumperi locuința să ceri un raport al unui inginer sau al unui arhitect. Toate aceste lucruri doar pentru a te convinge că nu vei avea diverse neplăceri pe viitor.

Află care sunt cheltuielile de întreținere - până să dai banii pe apartament, verifică și care sunt cheltuielile de întreținere. Te poți uita pe lista de întreținere și vezi care sunt sumele pe care le plătesc cei ce stau în apartamente precum cel pe care vrei tu să îl cumperi.

Întrebă și dacă ai loc de parcare sau dacă trebuie să scoți bani, în plus, din buzunar pentru a avea unul.

Priveliștea - Când îți alegi apartamentul în care vei sta, asigură-te că ai suficientă lumina naturală. Ai grijă ca ferestrele să nu fie blocate de alte clădiri.

Vecinii - Întâlnește-ți vecinii, încearcă să îi cunoști cât de cât înainte de a cumpăra apartamentul. Sunt și ei un factor destul de important în procesul de achiziție.

Nu uita să îți arunci o privire și la felul în care este întreținută scara blocului, dar și grădina acestuia, dacă există una.

Și dacă ai nevoie de mai multe variante din care să alegi, intră pe HomeZZ.ro și descoperă toate anunțurile cu apartamente de vânzare din București, dar și din alte județe ale țării.

Cardurile de sănătate sunt blocate. Serviciile de sănătate se acordă off-line... A nins în România, în mijlocul lunii lui Cuptor! Un turist a surprins viscolul de pe Vârful Omu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x