Antena Căutare

A crescut la orfelinat unde era ținut în dulap cu fața vânătă și umflată, plângându-și zilele. În prezent este salvatorul copiilor geniali din orfelinate!

Lajos Kristof, cândva în orfelinat, astăzi antrenor al copiilor geniali

Lajos Kristof, abandonat de mic în orfelinat, a trăit experiențe ce par ireale pentru zilele noastre. El este omul a reușit să rupă barierele vieții de orfelinat după ce și-a trăit o parte din viață acolo! Bărbatul a creat un un centru dedicat descoperirii inteligențelor multiple și talentelor copiilor aflați în situații de risc social major!

Viață lui era un joc de-a bătaia: violență excesivă, frică paralizantă și frustrăari ucigașe!

Era o luptă pentru a ieși sănătos psihic de acolo, o luptă a supraviețuirii unde cei mari îi chinuiau pe cei mici pentru puterea supremă!

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Acesta își amintește cu milă de zilele în care era ținut în dulap cu fața vânătă și umflată și cu lacrimile șiroaie pe obraz pentru a nu fi văzut. Cu aripile făcute țăndări, speranțele și visele că într-o zi va reuși au învins...

Oamenii de acolo îl considerau un copil ciudat, cu probleme. Nimeni nu se gândise că ar putea fi un copil înzestrat cu daruri!

După ce a împlinit vârsta de 17 ani și a început să publice, profesorii și educatorii au început să-l ia în serios.

Lajos își amintește de profesoara lui de fizică care a spus că este pregătită să-și rupă diploma de licență dacă el va reuși să ia bacalaureatul.

Tânărul încrezător a absolvit facltatea și a luat un master în psihologie clinică.

Astăzi, a ajuns să lupte cu toate forțele pentru copiii orfani, pentru cei talentaţi şi pentru cei supradotaţi, inclusiv pentru cei care au familii.

Lajos Kristof se află printre cei mai buni educatori bărbați din lume

Recent, Lajos a acordat un interviu pentru site-ul 30seconds.com despre educația timpurie. Site-ul găzduiește numai interviuri cu cei mai buni educatori bărbați din lume.

În prezent, Lajos are propria Fundație în educație ”Gifted Center Kristopher“ cu sediul în București. Pe parcurs el a deschis și o Școală de excelență prin care își propune să ajute cât mai mulți copii talentați și dotați din centrele de plasament și din familiile nevoiașe, dar lucrează și cu familiile normale!

"În România există peste 60.000 de copii instituționalizați. Acești copii au nevoie de dragoste, de încredere în sine. Cea mai mare problemă a noastră este faptul că ignorăm copiii săraci și aflați în dificultate. Pentru ei sunt necesare investiții serioase. Din păcate, societatea românească îi ignoră pe aceștia, neconștientizând faptul că până la 7 ani, toți copiii au idealuri. Iar un start bun în viață are nevoie de o educație pe măsură. De asta am înființat Școala de Excelență. Deoarece aici copiii instituționalizați vor socializa, vor învăța lucruri noi și își vor putea descoperi vocațiile."

Visul măreț al lui Lajos este să creeze comunități educaționale care să respecte obiectivele propuse de el, iar conceptul să devină o alternativă și pentru grădinițele și școlile de stat.

(sursa: elitaromaniei.ro)

Scandalos! Dansează în timp ce strânge de gât un câine. Nevasta strigă disperată: „Lasă câinele, că are purici”... Un tată i-a pregătit fetiței sale mormântul și o duce acolo zilnic. „Aici își va găsi liniștea, se joacă zilnic”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x