Căutare Live

Libertatea pe Internet continuă să scadă în întreaga lume

Libertatea de acces la internet a scăzut pentru a cincea oară consecutiv în lume, potrivit ONG-ului Freedom House, care subliniază într-un raport „regresele notabile” înregistrate în Libia, Ucraina și Franța.

Libertatea de acces la internet a scăzut pentru a cincea oară consecutiv în lume, potrivit ONG-ului Freedom House, care subliniază într-un raport „regresele notabile” înregistrate în Libia, Ucraina și Franța.

Aproape șase persoane din zece (58%) din lume trăiesc într-o țară unde internauți și bloggeri au fost arestați pentru publicarea în mediul online a unor conținuturi referitoare la subiecte politice, sociale sau religioase, potrivit raportului anual din 2015 al Freedom House. Libertatea de expresie pe internet a scăzut în 32 dintre cele 65 de țări studiate de ONG din iunie 2014.

„Regrese notabile au fost înregistrate în Libia, Franța și, pentru a doua oară consecutiv, în Ucraina, pe fondul conflictului teritorial și al războiului de propagandă cu Rusia”, subliniază ONG-ul într-un comunicat.

„Poziția Franței a scăzut în principal din cauza politicilor problematice adoptate după atacurile teroriste de la Charlie Hebdo” în ianuarie, explică Freedom House.

ONG-ul menționează direct legea controversată privind informațiile adoptată de Franța în iunie, dând ca exemplu instalarea autorizată în rețele a unor instrumente de analiză automată a datelor, calificate drept „cutii negre” de către cei care au criticat inițiativa.

Continuarea pe Playtech.ro.

Copila s-a transformat în divă! Iată cum arată fiica lui Michael Jackson la 17 ani!... La Antena 1, premiile vin fara pauza!...
Parteneri
Ce este grăsimea abdominală. 4 motive care pot duce la apariția acesteia
Grăsimea abdominală, așa cum îi spune și numele, este acea grăsime care se acumulează în zona abdomenului. Cunoscută și drept grăsime viscerală, aceasta acaparează organele abdominale, printre care ficatul și intestinele. Aceasta este extrem de periculoasă pentru sănătatea noastră și poate duce la creșterea riscului de a face diabet.
Catine.ro
Ultimele știri