Mărturii cutremurătoare ale copiilor războiului din Yemen. ,,Mi-a explodat în mână, m-a rănit la cap şi la picior. Am venit la spital şi mi-au pus o mână artificială”

Reporterii BBC au adunat mărturiile unor copii din Yemen, ţară devastată de trei ani de un conflict civil nemilos.  Războiul a fost declanșat în iunie 2004, în momentul în care clericul disident Hussein Badreddin al-Houthi, conducătorul sectei șiite Zaidi, a lansat o revoltă împotriva guvernului yemenit.

Reporterii BBC au adunat mărturiile unor copii din Yemen, ţară devastată de trei ani de un conflict civil nemilos. Războiul a fost declanșat în iunie 2004, în momentul în care clericul disident Hussein Badreddin al-Houthi, conducătorul sectei șiite Zaidi, a lansat o revoltă împotriva guvernului yemenit.

Abdullah, 11 ani: ,,Au pus un dispozitiv exploziv sub maşină, iar eu l-am luat în casă. Am încercat să-l deschid şi nu am reuşit, apoi l-am forţat şi mi-a explodat în mână, m-a rănit la mână, la cap şi la picior. Nu mai pot să scriu sau să merg la toaletă. Am venit la spital şi mi-au pus o mână artificială, de care sunt mândru.”

Abdullah, 14 ani: ,,Rebelii şi-au lăsat oamenii în spate şi pe 10 dintre noi ne-au trimis în prima linie.”

Hashim, 13 ani: ,,Luptam alături de prietenul meu, cel mai bun prieten al meu, eram în tranşee. Rebelii au tras asupra noastră, iar el a murit. Am fost îngrozit, nu am mai putut lupta, aşa că am vrut să fug.”

Războiul din Yemen sau Insurgența șiiților houthi este un război civil, care a început în Yemenul de Nord. Intervenţia militară în are loc pe fondul rivalităţilor dintre prinţii familiei regale din Arabia Saudită, iar miza este afirmarea noului monarh Salman ben Abdelaziz şi a fiilor săi, dar şi o reunificare naţională.

În decembrie 2017 ,,s-au împlinit trei ani de când statul Yemen, unul dintre cele mai sărace din Orientul Mijlociu, se află în război. Un grup de artişti, intelectuali şi oameni politici francezi şi străini semnează, în Le Mond,e un mesaj prin care cer Franţei, Marii Britanii şi Statelor Unite să pună capăt acestui conflict.”

Mercur iese din retrograd pe 18 octombrie 2021. Ce înseamnă și cum sunt afectate zodiile
Toată lumea a simțit că face un pas înapoi în toată această perioadă. Cu toate acestea,...
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021. Leii pun multă presiune pe ei. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 18 octombrie 2021 spune că Leii pun multă presiune pe ei. S-au acumulat o...
Parteneri
Cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge. Ce rochie purtată de Kate Middleton a costat sute de mii de dolari
Printre cele mai scumpe ținute ale Ducesei de Cambridge se numără rochii luxoase și paltoane elegante. Kate Middleton are mai multe case de modă la care apelează frecvent, ce au și prețuri pe măsura faimei. 
Catine.ro
Ultimele știri