Mărturisirile cutremurătoare ale ultimului supraviețuitor din conacul groazei: ”Eram bătut în fiecare zi, trântit de pereți!”

 

Legat de calorifer, bătut cu cureaua, trântit de pereţi! Pare scenariul unui film horror, un blockbuster de pe platourile hollywoodiene însă nu este aşa. Din nefericire, este vorba despre un caz real. Cătălin a fost abandonat la tomberon şi de parcă viaţa nu ar fi fost destul de dură cu el, băiatul a avut nenorocul de a ajunge în conacul groazei. Un centru de plasament în care domneau regulile bolnave. Era captiv în casa ororilor, sub dictatura unor gândiri barbare care au schingiuit suflete!

Deşi locul are un aer boieresc, ce poate vă duce cu gândul la un conac, clădirea din Valea Nandrii a fost un Centru de Plasament care a adăpostit nenorociri de neimaginat. Chiar dacă a fost desfiinţat în urmă cu ceva timp, amintirile negre, strânse în inimile celor care au locuit acolo nu s-au stins. Cătălin este supravieţuitorul locului ferecat cu uşi de fier imense.

”Eram bătut în fiecare zi, legat de calorifer ori trântit de pereți. Alți copii au fost vânduți pentru organe. Se făceau multe măgării.”, povestește Cătălin pentru care dramele infernale adăpostite de zidurile sinistre scriu încă, pentru băiatul ajuns la 30 de ani, pagini de iad care nu se vor şterge niciodată.

"Nu copiii erau problema, ci angajaţii centrului, cei care îi terorizau. Bătaia, înfometarea, furturile, sexul, violurile şi avorturile erau la ordinea zilei, susţin unii dintre foştii angajaţi ai Centrului de Plasament Valea Nandrii. Mândria centrului a constituit-o vila tip conac, unde se aflau birourile conducerii şi ale angajaţilor, copiii fiind cazaţi în dormitoare insalubre, cu paturi suprapuse, total improprii unui astfel de asezământ."

Au trecut atâţia ani, dar Cătălin simte că nu poate da uitării viaţa de coşmar trăită în conacul terorii, care le exterior era poleit. Nimeni nu a fost tras la răspundere, nimeni nu a plătit pentru chinul lui Cătălin şi al colegilor săi, dar nici pentru dispariţia celor mici care aveau dreptul să aibă o viaţă frumoasă. Chiar şi acolo, la centru.

Aflați mărturisirile cutremurătoare ale acestui tânăr, mai sus!

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe