Antena Căutare

Medici infestați de pacienți care au mințit sau nu au respectat carantina. Cine sunt aceștia

COVID-19 loveşte de la o zi la alta şi ne arată cât de incontrolabil acţionează. Se răspândeşte cu o forţă imposibil de imaginat, iar în ciuda anchetelor epide miologice împânzite pe toată ţara, cazurile de multiplică şi şochează.

Medici infestați de pacienți care au mințit sau nu au respectat carantina. Cine sunt aceștia
Medici infestați de pacienți care au mințit sau nu au respectat carantina.

România numără, la această oră, 64 de confirmări cu noul coronavirus. Ultimii ridică un semnal uriaş de alarmă.

Şase femei din Hunedoara au fost confirmate pozitiv după ce au intrat în contact cu tânăra de 26 de ani, din Petroșani - infectată şi ea, dar care nu a respectat regulile de izolare atunci când s-a întors din Italia.

Ba mai mult, s-a plimbat prin 4 spitale, acolo unde a intrat în contact cu medici, pacienţi şi nu numai. Este un caz cel puţin la fel de grav ca al poliţistului pensionar din Capitală, iar ancheta este încă în plină dezvoltare.

Aseară erau 59 cazuri confirmate pozitiv cu temutul coronavirus. Sunt 6 femei care au contactat virusul fără leac de la tânăra de 26 de ani din Petroşani - diagnosticată cu COVID-19 în urmă cu 3 zile. De atunci, ancheta epidemiologică a scos la lumină ipoteze înfricoşătoare. Patru spitale au intrat în carantină şi, până acum 62 de probe au fost recoltate. Totul după ce tânăra, întoarsă din Italia, zona Veneto pe 1 martie, şi sfătuită să se autoizoleze la domiciul pentru 14 zile. NU a respectat această regulă.

În primă fază, ea a mers la o clinică privată din municipiul Hunedoara unde şi-a făcut un RMN, pe 5 martie s-a simţit rău, avea dureri lombare, aşa că a sunat la 112, a venit ambulanţa şi a fost transportată la spitalul de urgenţă din Petroşani.

Până pe 10 martie, ea a avut simptome specifice coronavirusului, era internată deja în pe secţia de Neurologie, iar pe 10 martie a fost confirmată infecţia cu noul virus COVID-19.

Întreaga secţie de neurologie de la spitalul din Petroşani a fost închisă.

Anchetă este acum şi la spitalul din Vulcan, acolo unde a ajuns una dintre pacientele care au stat în acelaşi salon cu tânăra infectată.

În total, până acum, trei cadre medicale şi trei pacienţi sunt printre primele victime. Cu toţii vor fi trataţi la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara. Acolo a ajuns şi o femeie de 45 de ani din Cluj, dar care era în carantină în Arad.

38 de cadre medicale sunt acum în izolare la domiciul şi în aşteaptă cu sufletul la gură veşti despre starea lor de sănătate. Se aşteapă şi rezultatul autopsiei unei bătrâne decedate care a fost în aceaşi salon cu tânăra infectată.

Problemele care au apărut sunt legate de pacienții de pe acea secţie şi care nu au nico vină că nu-şi mai pot continua tratamentul, ca atare trebuie să găsim soluții să poată fi îngrijiţi.

La monitorizarea prin telefon, efectuată zilnic, tânăra nu ar fi acuzat nicio problemă de sănătate. Abia când a fost internată, inconştienţa ei a fost depistată.

Alţi doi pacienţi confirmaţi pozitiv cu COVID-19 sunt internaţi acum şi în Cluj. Unul dintre ei primea deja îngrijiri acolo şi era încadrat ca suspect.

După mai bine de două ore de drum, ambulanţa cu pacientul de 21 de ani din Mureş a ajuns aici la clinica de boli infecţioase din Cluj-Napoca. În condiţii de maximă izolare, pacientul va fi dus până la ultimul etaj al clinicii, acolo unde au mai rămas libere doar 6 salone destinate pacienţilor infectaţi cu coronavirus.

Cazul tânărului este şi el îngrijorător. Bărbatul din comuna mureşeană Iernut este şofer pe tir în Italia, s-a întors pe 7 martie din Milano şi timp de 3 zile s-a plimbat liber.

Şi în Neamţ a apărut aseară primul caz de coronavirus. O femeie de 54 de ani din Roman a fost transportată cu izoleta la Iaşi. Aceasta s-a întors pe 1 martie dintr-o zonă, neafectată la acel moment, din Italia.

În prezent, alte două probe se mai aşteaptă în Neamţ pentru două persoane care în weekend au primit vizita fiului din alt judeţ, care ulterior a fost confirmat cu COVID-19.

E oficial! Părinții pot sta acasă alături de copii! Proiectul „zilele libere pentru părinți” a fost adoptat... UPDATE - Drulă, după confirmarea unui caz de coronavirus între parlamentari: Iresponsabilitatea de ieri a PNL are deja c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x