Antena Căutare

Noi cărţi din universul "Harry Potter" vor fi publicate în vara acestui an!

Patru cărți din seria Harry Potter vor fi publicate în vara acestuia an de către renumita autoare britanică J. K. Rowling, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Pottermore, citat de bfmtv.com.

Patru cărți din seria Harry Potter vor fi publicate în vara acestuia an de către renumita autoare britanică J. K. Rowling, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul Pottermore, citat de bfmtv.com.

Saga se va intitula "Harry Potter: A Journey Through...", iar primele două cărţi vor fi lansate pe 27 iunie.

Noile volume vor permite fanilor "să plonjeze şi mai adânc în istoria magiei", potrivit comunicatului, şi vor avea ca temă diferite materii predate la Hogwarts, precum poţiunile şi îngrijirea creaturilor magice.

Volumele vor fi disponibile în limbile engleză, franceză, italiană şi germană.

Potrivit Wikipedia, ideea scrierii poveștilor i-a venit într-o călătorie cu trenul de la Manchester la Londra în 1990. Cărțile din seria Harry Potter au atras atenția întregii lumi, câștigând mai multe premii și vânzându-se în mai mult de 400 de milioane de exemplare. Aceste cărți au fost ecranizate în opt filme, la care Rowling a aprobat scenariile, iar în penultimul film a deținut controlul creativității.

Deși ea a scris cărțile sub numele de „J. K. Rowling”, la publicarea primei cărți din seria Harry Potter, s-a semnat ca „Joanne Rowling”.

Temându-se că majoritatea băieților nu vor vrea să citească o carte scrisă de către o femeie, cei care i-au publicat cartea i-au cerut să folosească două inițiale în loc de întregul nume. Fiindcă nu avea un al doilea nume, ea a folosit litera „K” drept a doua inițială pentru pseudonim - „K” venind de la numele bunicii sale, Katleen Ada Bulgen Rowling.

Ea își spune „Jo” deoarece în tinerețe nimeni nu o striga „Joanne”, doar când părinții erau supărați pe ea.

Tone de gunoaie plutesc pe Dunăre. Bem sau nu apă poluată?... VIDEO-Animalele de la circ sunt înlocuite de holograme!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x