Antena Căutare

Oficial! Românii nu vor lucra pe 24 și 31 decembrie! Guvernul acordă încă două zile libere de Crăciun și Revelion!

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, în sedința de Guvern de joi, că Executivul a decis să acorde românilor încă două zile libere de Crăciun și Revelion. Astfel, 24 decembrie și 31 decembrie, ambele în zile de luni, vor fi nelucrătoare.

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, în sedința de Guvern de joi, că Executivul a decis să acorde românilor încă două zile libere de Crăciun și Revelion. Astfel, 24 decembrie și 31 decembrie, ambele în zile de luni, vor fi nelucrătoare.

Încă două zile libere pentru români. Este vorba despre 24 şi 31 decembrie.

Anul acesta, ultimele două zile libere din an, 25 și 26 decembrie, respectiv prima și a doua zi de Crăziun, vor pica în zile de marți și miercuri, ceea ce înseamnă că românii se vor putea bucura de o minivanță care începe de pe 22 și se încheie pe 26. La fel se întâmplă și cu Revelionul, căci 1 și 2 ianuarie, zile libere, pică marți și miercuri, iar cu 31 decembrie zi liberă dată de Guvern, românii nu vor lucra de pe 29 decembrie până pe 2 ianuarie, inclusiv.

Cum sunt recompensați românii care lucrează în zilele libere

Pentru salariații a căror activitate nu poate fi întreruptă din cauza caracterului procesului de producție sau specificului activității, cum ar fi unitatiile sanitare sau cele de alimentație publică, angajatorul este obligat să compenseze cu zile libere în următoarele 30 de zile. În cazul în care, din motive justificate, nu se acordă zile libere, salariații beneficiază, pentru muncă prestată în zilele de sărbătoare legală, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzător muncii prestate în programul normal de lucru.

Zile libere 2019. Calendarul sărbătorilor legale în 2019:

1 ianuarie (marți) – Anul Nou

2 ianuarie (miercuri)

24 ianuarie (joi) – Ziua Unirii Principatelor României sau Mică Unire

26 aprilie (vineri) -Vinerea Mare

28 aprilie (duminică) – Paștele

29 aprilie (luni) – A două zi de Paște

1 mai (miercuri) – Ziua Muncii

1 iunie (sâmbătă) – Ziua Copilului

16 iunie (duminică) – Rusalii

17 iunie (luni) – A două zi de Rusalii

15 august (joi) – Adormirea Maicii Domnului

30 noiembrie (sâmbătă) – Sfântul Andrei

1 decembrie (duminică) – Marea Unire

25 decembrie (miercuri) – Crăciun

26 decembrie (joi) – Crăciun

Circulație îngreunată din cauza viscolului. Ninge cu putere în mai multe zone din țară! Imagini surprinse în urmă cu puț... Breaking News! Executivul a anunțat că milioane de români își vor primi banii înainte de Crăciun...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x