Antena Căutare

„Ou de aur” misterios, găsit pe fundul Oceanului. Cum arată descoperirea care i-a pus pe jar pe cercetători

Mister pe fundul Oceanului Pacific. Un glob auriu ridică semne de întrebare printre cercetătorii de la Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA) din Statele Unite. Oamenii de știință au găsit obiectul misterios, de culoare aurie, care le-a stârnit curiozitatea în timpul explorării unui vulcan subacvatic în apropierea coastelor statului Alaska.

„Ou de aur” misterios, găsit pe fundul Oceanului Galerie
„Ou de aur” misterios, găsit pe fundul Oceanului | Profimedia

Strălucitor și delicat la atingere, ca pielea umană, conform National Oceanic and Atmospheric Administration (NOAA), oul a fost considerat inițial un rest de burete de mare, însă testele ADN făcute în laborator ar putea dezvălui o creatură nouă, complet necunoscută oamenilor.

Obiectul ciudat a fost găsit la o adâncime de aproximativ trei kilometri adâncime în Oceanul Pacific, în timpul misiunii Seascape Alaska a NOAA, în care cercetătorii cartografiau fundul mării din Alaska cu ajutorul unui vehicul operat de la distanță.

Descoperirea a intrigat echipă, şi asta pentru că obiectul părea să aibă o gaură fisurată, sugerând că ceva ar fi încercat să intre sau să iasă prin el. Unul dintre cercetători a remarcat în timpul transmisiunii în direct: "Ceva a încercat să intre... sau să iasă. Poate fi, într-adevăr, un ou al unei creaturi”. "

Cercetător: “Cât de puţine lucruri ştim despre propria planetă”

Probabil că vom afla multe lucruri în momentul în care vom duce descoperirea într-un laborator pentru a putea face mai multe cercetări. Încă o dată, oceanul nostru ne demonstrează cât de puţine lucruri ştim despre propria noastră planetă, dar şi faptul că mai avem multe lucuri de învăţat”, a transmis cercetătorul Sam Candi prin intermediul unui comunicat, potrivit publicaţiei Miami Herald.

Expediția Seascape Alaska 5 a început pe 23 august și va dura până pe 16 septembrie. Cercetătorii investighează și cartografiază habitatele neexplorate din adâncul oceanului în zona Golfului Alaska. Informațiile colectate în această expediție îi vor ajuta pe oamenii de știință să înțeleagă mai bine habitatul marin și cum ar trebui gestionat pentru protejarea speciilor, geologiei și a resurselor.

Doi soți au făcut o descoperire bizară în pereți, la scurt timp după ce s-au mutat în casă nouă... Țara din Europa unde ospătarii primesc un salariu colosal. Pot câștiga chiar și 17.000 de euro...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x