Antena Căutare

Păpuşa Barbie nu a fost mereu pentru copii. Primele exemplare nu seamănă deloc cu cele de acum

Înainte de a se numi Barbie, preferata tuturor fetiţelor a avut o viaţă secretă: a fost nemţoaică şi se numea Lilli.

Înainte de a se numi Barbie, preferata tuturor fetiţelor a avut o viaţă secretă: a fost nemţoaică şi se numea Lilli.

Predecesoarea lui Barbie, Lilli, a luat naştere pe 24 iunie 1952 şi a fost creată pentru a umple paginile goale ale ziarului nemţesc Bild-Zeitung.

Atunci, artistul german Reinhard Beuthien a desenat o fetiţă simpatică, dar şefului nu i-a plăcut. Atunci el a păstrat faţa, i-a adăugat o coadă de păr blond şi un corp cu forme generoase, pe care a numit-o "Lilli". Desenul arăta femeia arată o poză şi cere sfatul unui ghicitor: "Îmi poţi spune numele şi adresa acestui bărbat frumos şi bogat?". Desenul a avut un real succes, iar creatorul lui a fost nevoit să facă în fiecare zi câte o poveste.

Aşa a luat naştere Lilli, o secretară sexy, ambiţioasă şi foarte determinată.

Datorită succesului imens pe care l-a avut personajul, tabloidul a luat decizia de a face o păpuşă de plastic după chipul şi asemănarea desenelor din ziar. Aşa a apărut prima păpuşă "Lilli", în 1953. Lilli era disponibilă în două dimensiuni: 30 cm şi 19 cm.

Păpuşa era făcută din plastic şi avea pleoapele mobile, avea faţa deschisă la culoare şi ochii erau mari şi expresivi, sprâncene mari şi buze foarte bine conturate. Şi unghiile îi erau "date cu ojă". Părul era prins într-o coadă de cal, în vârful capului.

Lilli a fost concepută pentru adulţi, în baruri şi cafenele, ca ceva de care să se amuze în timpul liber. În acea perioadă Lilli era considerată "o jucărie sexuală".

Lilli a fost inspiraţia pentru actuala păpuşă Barbie, care la acea vreme era considerată o "păpuşă de calitate".

Probleme în cuplu? Cum să-ţi aranjezi dormitorul ca să fi mai atrăgătoare pentru iubitul tău... Care este diferenţa dintre cannabis şi marijuana? Adevărul care te va pune pe gânduri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x