Antena Căutare

Declarația de la Sibiu: Cele 10 promisuni ale liderilor europeni, în România

Declarația de la Sibiu a fost adoptată, joi, de liderii europeni prezenți în cadrul summit-ului istoric desfășurat în România. Cele 10 anagajamente din Declarația de la Sibiu fac referire la viitorul Uniunii Europene.

Declarația de la Sibiu: Cele 10 promisuni ale liderilor europeni, în România Galerie
Declaratia de la Sibiu

Declarația de la Sibiu a fost adoptată, joi, de liderii europeni prezenți în cadrul summit-ului istoric desfășurat în România. Cele 10 anagajamente din Declarația de la Sibiu fac referire la viitorul Uniunii Europene.

DECLARAȚIA DE LA SIBIU​ a fost redactată de președintele Klaus Iohannis, cu ajutorul președintelui Comisiei Europene și al președintelui Consiliului European. Declarația adoptată în cadrul summit-ului de la Sibiu cuprinde 10 angajamente care fac referire la apărarea „unei singure Europe”, o Europă ce va fi „un lider mondial responsabil”.

În Declaraţia de la Sibiu, se precizează că liderii Uniunii Europene s-au întrunit la Sibiu pentru a discuta și a privi înainte spre viitorul nostru comun.

Liderii europeni au adoptat Declaraţia de la Sibiu, cele 10 puncte reprezentând 10 promisiuni față de cetățenii europeni.

Declarația de la Sibiu: cele 10 angajamente ale liderilor UE

  • 1. Vom apăra o singură Europă – de la est la vest și de la nord la sud. În urmă cu treizeci de ani, milioane de oameni s-au luptat pentru unitate și pentru a fi liberi și au doborât Cortina de fier care a împărțit Europa în două timp de mai multe decenii. Nu vom lăsa loc de diviziuni care vin în contra interesului nostru colectiv.
  • 2. Vom rămâne uniți, la bine și la greu. Vom da dovadă de solidaritate în vremuri dificile și vom sta întotdeauna alături unii de ceilalți. Putem să ne exprimăm și ne vom exprima la unison.
  • 3. Vom căuta întotdeauna soluții comune, ascultându-ne unii pe ceilalți într-un spirit de înțelegere și respect.
  • 4. Vom continua să protejăm modul nostru de viață, democrația și statul de drept. Drepturile inalienabile și libertățile fundamentale ale tuturor cetățenilor europeni au fost dobândite cu mari greutăți și le vom prețui întotdeauna cum se cuvine. Vom apăra valorile și principiile noastre comune consacrate în tratate.
  • 5. Vom obține rezultate acolo unde contează cel mai mult. Europa va continua să fie un actor important în chestiunile importante. Vom continua să acordăm atenție preocupărilor și speranțelor tuturor cetățenilor europeni, aducând Uniunea mai aproape de cetățenii noștri, și vom acționa ca atare, cu ambiție și hotărâre.
  • 6. Vom respecta întotdeauna principiul echității, nu doar pe piața muncii, ci și în serviciile sociale, în economie sau în transformarea digitală. Vom reduce într-o mai mare măsură diferențele dintre noi și îi vom ajuta întotdeauna pe cei mai vulnerabili din Europa, punând oamenii pe primul loc, și nu politica.
  • 7. Ne vom înzestra cu mijloacele potrivite ambițiilor pe care le avem. Vom oferi Uniunii mijloacele necesare pentru a-și realiza obiectivele și a-și duce la îndeplinire politicile.
  • 8. Vom proteja viitorul următoarelor generații de europeni. Vom investi în tineri și vom construi o Uniune pregătită pentru viitor, capabilă să reziste celor mai presante provocări ale secolului XXI.
  • 9. Ne vom proteja cetățenii și le vom oferi siguranță investind în puterea pașnică și în puterea coercitivă și colaborând cu partenerii noștri internaționali.
  • 10. Europa va fi un lider mondial responsabil. Provocările cu care ne confruntăm astăzi ne afectează pe noi toți. Vom continua să colaborăm cu partenerii noștri la nivel internațional pentru a menține și a dezvolta ordinea internațională bazată pe norme, pentru a valorifica pe deplin noile oportunități comerciale și pentru a aborda împreună probleme globale, cum ar fi conservarea mediului și combaterea schimbărilor climatice.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Summit istoric la Sibiu

Prin Declarația de la Sibiu, adoptată în cadrul summit-ului de la Sibiu, liderii europeni au vrut să întărească mesajul de unitate, dar și un aspect important din text: o apropiere mai mare de cetățenii europeni şi de ce simt ei că trebuie să le ofere Uniunea.

De aceea, şefii de state și de guverne, dar și liderii principalelor instituții europene au făcut o adevărată baie de mulțime în Piața Mare din Sibiu, unde la un moment dat erau câteva mii de persoane într-un în spațiu special amenajat.

Declarația de la Sibiu: Cele 10 promisuni ale liderilor europeni, în România

Declaratia de la Sibiu

Într-o demonstrație de apropiere fără precedent, oficialii au dat mâna cu oamenii și chiar au stat de vorbă cu ei, și asta nu separat ci cu toții împreună, ca o demonstrație că deja pun în aplicare angajamentul din Declarația de la Sibiu și anume că vor comunica pe o singură voce, că Europa va fi apărată în mod unitar și că nu vor fi permise diviziuni care să afecteze interesul comun al Uniunii. Liderii au mai promis că statele membre vor fi unite la bine și la greu și solidare, căutând soluții comune și tratându-se cu respect unele pe celelalte.

Ultimă oră! Iubita lui Radu Mazăre a fost reținută în Madagascar - Video...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x