Căutare Live

E oficial! Părinții pot sta acasă alături de copii! Proiectul „zilele libere pentru părinți” a fost adoptat

Proiectul de lege care obligă angajatorii să acorde zile libere plătite părinților care nu au cu cine să-și lase copiii în cazul unor situații speciale, a fost adoptată de Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor, conform Digi24.

Părinții pot sta acasă!

Propunerea legislativă privind acordarea unor zile libere părinţilor pentru supravegherea copiilor, în situaţia închiderii temporare a unităţilor de învăţământ a fost adoptată în plenul Senatului in 3 martie.

„Se acordă zile libere unuia dintre părinți pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ unde aceștia sunt arondați, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situații extreme decretate de către autoritățile competente cu atribuții în domeniu”, prevede articolul 1 al proiectului legislativ.

Părinții care vor dispune de aceste zile libere vor fi aceia ai căror copii au vârsta de până în 12 ani, înregistrați în cadrul unei unități de învățământ.

Pentru perioada în care vor sta acasă, părinții vor primi 75% din salariul net.

Inițiatorii, mai mulți parlamentari PSD-ALDE, propun ca zilele libere plătite să fie acordate pe toată perioada în care autoritățile decretează închiderea unităților de învățământ.

Părinții vor trebui să întocmească o cerere, pe baza unei declaraâii pe propria răspundere, semnată de către ambii părinți, cu excepția familiilor monoparentale și depusă de către părintele care va supraveghea copilul în perioada menționată.

Proiectul va fi trimis plenului Camerei Deputaților, programat să înceapă la ora 14:00, care este forul decizional.

Sursa: Digi24.

Klopp, despre "antijocul" celor de la Atletico: Nu înţeleg de ce evoluează aşa, la ce jucători au... Drulă: USR va vota acest guvern. Decizia nu este despre un guvern care ne place mai mult sau mai puţin, este despre a av...
Parteneri
Cadouri pentru Secret Santa la job. Ce să le iei colegilor pe care nu îi cunoști prea bine
Dacă există o perioadă incomodă în timpul sezonului de Crăciun, atunci cu siguranță este momentul când trebuie să cauți cadouri pentru Secret Santa. E de obicei o activitate festivă care se desfășoară la locul de muncă. Acest detaliu face misiunea cadoului și mai greoaie pentru că sunt șanse mari să fie nevoie să-i oferi cadoul unui coleg pe care nu-l cunoști foarte bine.
Catine.ro
Ultimele știri